Ελλαδα

Ίμια: Σκάφος του λιμενικού καταδίωξε τουρκική ακταιωρό

Eπικοινωνία Στυλιανίδη με τον Τούρκο ομόλογο του επικαλείται το OPEN

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά τώρα σε τουριστικό σκάφος με 15 επιβαίνοντες
ΑΡΧΕΙΟ © EUROKINISSI

Ίμια: Ένταση μεταξύ σκάφους του Λιμενικού και τουρκικής ακταιωρού

Σκηνικό έντασης στα Ίμια το μεσημέρι της Παρασκευής (15/3) με σκάφη του Λιμενικού - Ελληνική Ακτοφυλακή και της τουρκικής ακτοφυλακής να έρχονται πολύ κοντά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ελληνικό πλοίο προσέγγισε το τουρκικό σκάφος και του ζήτησε να αποχωρήσει. Ακολούθησε δεκάλεπτη ένταση, σύμφωνα με το Λιμενικό και στη συνέχεια η ακταιωρός αποχώρησε από τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας. Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης επικοινώνησε με τον τούρκο ομόλογό του όποτε αμφότεροι αξιωματούχοι «συμφώνησαν να αποφευχθούν αντίστοιχα επεισόδια».

Τουρκία: Η εκδοχή για το περιστατικό στα Ίμια

Την ίδια ώρα, η τουρκική ιστοσελίδα Soczu, που δημοσίευσε και βίντεο από το περιστατικό, δίνει διαφορετική εκδοχή. «Σκάφος του ελληνικού λιμενικού, το οποίο κινήθηκε από το νησί της Καλύμνου γύρω στις 13.52, εισήλθε στα τουρκικά χωρικά ύδατα και προσπάθησε να φτάσει στα Ίμια 3,5 μίλια από τη συνοικία Gumusluk της περιοχής Bodrum της Mugla, παρεμποδίστηκε από το σκάφος του τουρκικού λιμενικού που περίμενε μισό μίλι μακριά από τους βράχους», αναφέρει το τουρκικό μέσο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ