Ελλαδα

Σήμερα το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στην Αθήνα στον «Ευαγγελισμό»

Αντιδρούν με στάση εργασίας οι γιατροί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα παράδοξα των απογευματινών χειρουργείων
© ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Απογευματινά χειρουργεία - Αθήνα: Το πρώτο σήμερα στον «Ευαγγελισμό» - Αντιδρούν οι γιατροί

Στάση εργασίας 13:00-15:00 έχει προκηρύξει για σήμερα η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) με συγκέντρωση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία.

Μετά τα νοσοκομεία «Παπαγεωργίου» και ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και τα νοσοκομεία Καβάλας, Αλεξανδρούπολης και Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου ξεκίνησαν τα απογευματινά χειρουργεία, σήμερα θα διεξαχθούν σε «Ευαγγελισμό» και ΚΑΤ. Αύριο, απογευματινά χειρουργεία θα γίνουν στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», την ερχόμενη εβδομάδα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και στο νοσοκομείο Αγίων Αναργύρων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cztb2dvkniah)

Η ΕΙΝΑΠ καλεί τους γιατρούς να μη δηλώσουν συμμετοχή στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία.

Ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία στον «Ευαγγελισμό» - Στάση εργασίας από τους γιατρούς

«Η κυβέρνηση της ΝΔ απογειώνει την πολιτική της εμπορευματοποίησης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αντί να προσλάβει όλο το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό για να λειτουργήσουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες (σε όλη την Αττική λειτουργούν οι 130 στις 200) και να μπορούν όλοι οι ασθενείς να χειρουργούνται έγκαιρα χωρίς να αναγκάζονται να ξαναπληρώσουν, επιβάλλει νόμιμο κρατικό «φακελάκι» στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία. Οι υπόλοιποι ασθενείς καταδικάζονται να περιμένουν στις ψηφιακές λίστες αναμονής».

Η ΕΙΝΑΠ εκτιμά ότι η απογευματινή λειτουργία θα γίνει εις βάρος της πρωινής και αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει «να εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα! Δεν πρόκειται να γίνουμε συνένοχοι στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας». Καταλήγει: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ τον ασθενή ως πελάτη και την υγεία ως εμπόρευμα».

Απαιτεί, αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία για όλους, με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας και ένταξη στα ΒΑΕ.

«Τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία»

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «τιμοκατάλογος δεν μπαίνει στην υγεία και τη ζωή», ζητά δωρεάν υγεία για όλους και καλεί τους γιατρούς στο ΕΣΥ να συμμετέχουν στην κινητοποίηση «ενάντια στη φιέστα της ντροπής που ετοιμάζει το Υπουργείο Υγείας. Δε θα επιτρέψουμε στον υπουργό Υγείας να αντιμετωπίζει τους ασθενείς σα λάφυρα! Δε θα γίνουμε οι γιατροί "κυνηγοί κεφαλών" για να κάνει μπίζνες το δημόσιο νοσοκομείο-επιχείρηση!» καταλήγει η ΟΕΝΓΕ.

Γεωργιάδης: «Για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα (14.3) στον ΣΚΑΪ για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία και όπως εξήγησε οι γιατροί δεν επιλέγουν τα δημόσια νοσοκομεία καθώς «τα χρήματα που τους δίνει το ΕΣΥ δεν τους ικανοποιούν. Η αντιπολίτευση λέει θα διπλασιάσει τους μισθούς. Για να γίνει αυτό χρειάζονται 3 δισ. ευρώ. Πού θα βρεθούν;» Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ακόμη ότι τα νοσοκομεία που θα πραγματοποιούν απογευματινά χειρουργεία στην Αττική και συγκεκριμένα ο Ευαγγελισμός, το Γεννηματάς, το ΚΑΤ και το Σωτηρία, «για να τα οργανώσουν σημαίνει ότι βρήκαν προσωπικό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cztb6rnticxl)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ