Ελλαδα

Καθαρά Δευτέρα: Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Παρότι το κόστος των καυσίμων έχει υποχωρήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καθαρά Δευτέρα: Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων
Όσοι επιλέξουν να απολαύσουν την Καθαρά Δευτέρα σε νησί θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI

Καθαρά Δευτέρα: Στα ύψη οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρότι οι τιμές στα καύσιμα έχουν υποχωρήσει

Στα ύψη τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, ενώ στην Πάτρα νοικιάζουν και δωμάτια των σπιτιών τους λόγω μεγάλης ζήτησης.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czrqvjqy52a9)

Απλησίαστα τα εισιτήρια για τα νησιά

Με το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας να βρίσκεται προ των πυλών, όσοι επιλέξουν να περάσουν τα Κούλουμα στη νησιωτική χώρα θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια για όλους τους προορισμούς είναι απλησίαστα, σημειώνει το Action 24.

Το εισιτήριο για τη διαδρομή Πειραιάς – Πόρος με το συμβατικό πλοίο, κοστίζει 17 ευρώ και με το ταχύπλοο 32-34 ευρώ. Παρότι οι τιμές στα καύσιμα έχουν υποχωρήσει, τα ναύλα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, σύμφωνα με τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών. «Έγιναν σημαντικές αυξήσεις πέρυσι που επιβάρυναν πάρα πολύ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Το παράδοξο είναι ότι οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές σε δημοφιλείς προορισμούς ακόμη κι αν βρίσκονται σε μικρότερη απόσταση από τα 100 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά», σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Ενδεικτικά για ένα ταξίδι από τον Πειραιά στο Ηράκλειο το εισιτήριο είναι 37-42 ευρώ, τη στιγμή που το εισιτήριο για το δρομολόγιο Πειραιάς - Πάρος είναι 55 ευρώ. Το ίδιο ισχύει και για άλλα δημοφιλή νησιά του Αιγαίου όπως το δρομολόγιο Πειραιάς-Σαντορίνη που το εισιτήριο κοστίζει 49-63 ευρώ με το συμβατικό πλοίο και 76-90 ευρώ με το ταχύπλοο. Στο δρομολόγιο Μύκονος-Σαντορίνη το εισιτήριο κοστίζει 76-90 ευρώ το άτομο.

Ακριβά και τα οδικά έξοδα

Ούτε όμως εκείνοι που θα ταξιδέψουν οδικώς θα πληρώσουν λιγότερα. Ένα άτομο, αν ταξιδέψει από την Αθήνα στην Αράχωβα θα πληρώσει 253 ευρώ και αν ταξιδέψει στο Γαλαξείδι το κόστος θα είναι 234 ευρώ. Στην Πάτρα οι τιμές για τη διαμονή έχουν ξεφύγει. Όπως λένε οι μεσίτες, είναι τόσο μεγάλη η ζήτηση που κάποιοι νοικιάζουν και δωμάτια του σπιτιού τους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Εξίσου υψηλές είναι οι τιμές, αλλά και η ζήτηση, για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ