Ελλαδα

Ομοφοβικό καρναβάλι στην Κέρκυρα: Έκαψαν ομοίωμα του Κασσελάκη ντυμένο γυναίκα

Η απάντηση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ομοφοβικό καρναβάλι στην Κέρκυρα: Έκαψαν ομοίωμα του Κασσελάκη ντυμένο γυναίκα

Κέρκυρα: Ομοφοβικοί έκαψαν ομοίωμα του Στέφανου Κασσελάκη στο καρναβάλι

Σε μια απαράδεκτη κίνηση προχώρησε καρναβάλι στην Κέρκυρα που έκαψε ομοίωμα του Στέφανου Κασσελάκη, ντυμένο με «γυναικεία» ρούχα.

Συγκεκριμένα, το καρναβάλι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου στα Μωραΐτικα της Κέρκυρας, με συνθήματα όπως το «Εμείς καίμε Κασσελάκη».  Το ομοίωμα περιλάμβανε μια φωτογραφία του ίδιου στη θέση του προσώπου, με έντονα βαμμένα χείλια, ροζ μακριά περούκα, γυναικείο εσώρουχο και ανοικτά πόδια.

Το ομοφοβικό ομοίωμα πλαισίωσε πλήθος κόσμου και κυρίως παιδιά, που φαίνεται να μην αντέδρασαν με το μισαλλόδοξο μήνυμα του καρναβαλιού.

Σύλλογος Γονέων Μελιτειέων: Αν ξέραμε, δεν θα συμμετείχαμε στο καρναβάλι των Μωραϊτίκων

Σε επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μελιτειέων με αφορμή τη δημοσίευση του CorfuPress.com για την επιλογή να τοποθετηθεί ως καρνάβαλος στο φετινό καρναβάλι των Μωραΐτίκων ομοίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου τονίζεται ότι «δεν γνώριζε το θέμα».Προσθέτει ότι ως σύλλογος γονέων κατέβηκε στην παρέλαση με θέμα τους υπερύρωες της Marvel και υποστηρίζει πως αν γνώριζε το συγκεκριμένο θέμα του καρνάβαλου, τότε δεν θα συμμετείχε σε αυτήν. Ενώ δεν παραλείπει να καταδικάσει κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Στέλνουμε αυτή την επιστολή σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων ως απάντηση για το δημοσίευμα της Corfu Press για τo καρναβάλι των Μωραϊτίκων.

Καταρχήν θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν γνωρίζαμε ότι θα υπάρχει καρνάβαλος και προφανώς ούτε το θέμα του, δεν είχαμε καμία ενημέρωση.

Επίσης είναι γνωστό ότι τα άρματα δεν γνωστοποιούνται ποτέ αναμεταξύ τους. Εμείς σαν σύλλογος γονέων και Κηδεμόνων κατεβήκαμε στην παρέλαση ντυμένοι Υπερηρωες Marvel.

Αν γνωρίζαμε το συγκεκριμένο θέμα δεν θα συμμετείχαμε, σε κάτι που προσβάλει την προσωπικότητα και τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου.

Τέλος, θα θέλαμε να καταδικάσουμε σαν σύλλογος γονέων και κηδεμόνων κάθε είδους ομοφοβικές και σεξιστικές ενέργειες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ