Ελλαδα

Παρέμβαση Εισαγγελέα για την προπηλάκιση Κασσελάκη στη Θεσσαλονίκη

Μετά τα επεισόδια από ομάδα κουκουλοφόρων και τον τραυματισμό αστυνομικού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κασσελάκης: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την επίθεση
Κασσελάκης: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη © ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Κασσελάκης: Παρέμβαση Εισαγγελέα για την επίθεση και τα επεισόδια από ομάδα κουκουλοφόρων 

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες (10.03) έξω από το Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη προκάλεσαν την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη και την παραγγελία προκειμένου να διερευνηθεί η επίθεση κουκουλοφόρων κατά του Στέφανου Κασσελάκη. 

Σύμφωνα με τiς πληροφορίες, κουκουλοφόροι που βρέθηκαν στη συγκέντρωση κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο queer ατόμων στη Θεσσαλονίκη, αποδοκίμασαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, την ώρα που έφτασε στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στον κινηματογράφο «Ολύμπιον». Του φώναξαν «σκουπίδι» και τον αποκάλεσαν καταπιεστή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czqpd7ealr01)

Η κα Αδειλίνη μετά τα επεισόδια αυτά έδωσε παραγγελία στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να εποπτεύει την αυτεπάγγελτη προανάκριση των αστυνομικών αρχών και να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων και τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Όπως αναφέρει στην παραγγελία της η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τα ερευνώμενα αδικήματα αφορούν μεταξύ άλλων διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κ.α.

Ολόκληρη η παραγγελία της κ. Αδειλίνη για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

«ΠΡΟΣ

Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης
Χθες, 10/3/2024, ομάδα κουκουλοφόρων, που συμμετείχαν σε συγκέντρωση των ΛΟΑΤΚΙ κατά της ομοφοβικής επίθεσης εναντίον δύο τρανσέξουαλ ατόμων στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν επεισόδια έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στο κέντρο της πόλης, όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ Θεσσαλονίκης, προπηλακίζοντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη και επιτιθέμενοι εναντίον του αστυνομικού που βρισκόταν στην είσοδο του κινηματογράφου, τον οποίο και τραυμάτισαν.

Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε να προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακρίβωση αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιοποίνων πράξεων, όπως διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, διατάραξη κοινής ειρήνης κλπ, εποπτεύοντας και τη διενεργούμενη ήδη αυτεπάγγελτη αστυνομική προανάκριση, καθώς και για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών και να μας ενημερώσετε σχετικώς.»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ