Ελλαδα

Ένταση στη Θεσσαλονίκη και τη συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας (βίντεο)

Πληροφορίες ότι κουκουλοφόροι κινήθηκαν επιθετικά κατά συγκεντρωμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας
Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας © thestival.gr

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας - Πληροφορίες για κουκουλοφόρους

Επεισόδια καταγράφηκαν πριν από λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη, όταν κουκουλοφόροι κινήθηκαν επιθετικά προς τη συγκέντρωση κατά της τρανσοφοβίας, που πραγματοποιείται στην πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την επίθεση σε queer άτομα το βράδυ του Σαββάτου (9.3). στην πλατεία Αριστοτέλους.

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση κατά της τρανσφοβίας

Σύμφωνα με το thestival.gr, ομάδα περίπου 50 κουκουλοφόρων κινήθηκε επιθετικά προς τους συγκεντρωμένους. Μόλις έγιναν αντιληπτοί από την περιφρούρηση της συγκέντρωσης, τα άτομα κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους και σημειώθηκαν συμπλοκές.

Η Αστυνομία πραγματοποίησε αναζητήσεις ατόμων που έκαναν την επίθεση και πραγματοποίησε 13 προσαγωγές. Μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ανήλικοι.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του voria.gr αναφέρουν ότι περίπου 40 άτομα -σύμφωνα με πληροφορίες με ακροδεξιές πεποιθήσεις- αποπειράθηκαν να προσεγγίσουν το σημείο της συγκέντρωσης στο οποίο βρίσκονταν ήδη εκατοντάδες άτομα. Διαδηλωτές τους αντιλήφθηκαν και τους απώθησαν και τα άτομα χάθηκαν στα γύρω στενά. Ωστόσο, ένας από αυτούς, νεαρός σε ηλικία, κρύφτηκε σε παρακείμενο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος. Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προσέγγισαν το κατάστημα, αλλά ο νεαρός δεν βγήκε και το επεισόδιο έληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ