- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
19 χρόνια φυλάκιση για 53χρονο που βίαζε την ανήλικη ανιψιά του
«Δεν είμαι βιαστής, δεν έκανα κάτι», απολογήθηκε μεταξύ άλλων
Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 19 χρόνων σε 53χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της ανήλικης ανιψιάς του
Σε συνολική ποινή κάθειρξης 19 ετών καταδικάστηκε ένας 53χρονος, που κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος ότι κακοποίησε σεξουαλικά την ανήλικη – εξ αγχιστείας – ανιψιά του.
Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου και βιασμό, πράξεις που σύμφωνα με την απόφαση των δικαστών, τελέστηκαν το 2016 και το 2021, όταν η παθούσα ήταν 11 και 16 ετών, αντίστοιχα. Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ μετά την καταδίκη του ο 53χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή.
Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, όταν, τον Αύγουστο του 2022, η κοπέλα αποκάλυψε στην μητέρα της τι είχε συμβεί. Είχαν προηγηθεί επισκέψεις σε ψυχολόγο, επειδή η μητέρα διαπίστωσε χαρακιές στα χέρια της κόρης της, όπως κατέθεσε η ίδια. «Το σπίτι μου είναι ένας τάφος ανοιχτός. Φοβάμαι για το παιδί μου, δεν τρώει, δεν θέλει να σπουδάσει» κατέθεσε η ίδια στο δικαστήριο.
Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, δηλώνοντας αθώος. «Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Τη Δ. (ανιψιά) την είχα σαν παιδί μου. Είχαμε καλές οικογενειακές σχέσεις. Δεν είμαι βιαστής, δεν έκανα κάτι», απολογήθηκε μεταξύ άλλων.
Την ενοχή του είχε ζητήσει και η εισαγγελέας της έδρας που στην αγόρευσή της έστειλε το μήνυμα στα παιδιά που βιώνουν ανάλογες κακοποιητικές καταστάσεις «να μην διστάζουν να μιλήσουν».
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το χρονικό της υπόθεσης
Κατηγορείται για απάτες και πλαστογραφίες
Κλειστό το μονοπάτι για τη Μονή Στομίου
Η οργάνωση έχει περιθάλψει φέτος 73 αλεπούδες
Συναγερμός στην Πυροσβεστική
Για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων σε νησιά από παραγωγούς στην Κρήτη
Τι κατήγγειλε η νεαρή κοπέλα
Μία από τις προτάσεις έχει σχεδιαστεί από Ελληνίδα γραφίστρια
Τι αλλάζει στις δύο γραμμές
Το χρονικό της υπόθεσης
Ηλικίας από 14 έως 17 ετών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η στιγμή της σύγκρουσης καταγράφηκε από κάμερα που ήταν τοποθετημένη στο ταμπλό του ταξί
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι είπε μεταξύ άλλων η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.
Οι φλόγες επεκτάθηκαν και στα δέντρα δίπλα στον αυτοκινητόδρομο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.