Ελλαδα

Ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών: Η Αλεξία Μπεζίκη παντρεύτηκε την Δανάη Δεληγεώργη

Τελέστηκε από τον δήμαρχο Χάρη Δούκα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάμος ομόφυλων: Η Αλεξία Μπεζίκη παντρεύτηκε την Δανάη Δεληγεώργη
© screenshot/youtube

Γάμος ομόφυλων: Η Αλεξία Μπεζίκη παντρεύτηκε την Δανάη Δεληγεώργη

Τελέστηκε χθες το απόγευμα, στο δημαρχείο Αθηναίων ο πρώτος γάμος ομόφυλων γυναικών με την ηθοποιό Αλεξία Μπεζίκη να παντρεύεται τη σύντροφό της Δανάη Δεληγεώργη.

Στις 18:20, στην αίθουσα Γουναρόπουλος στο δημαρχείο Αθηνών, παντρεύτηκαν έχοντας στο πλευρό τους όλα τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Συγγενείς και φίλοι των δύο γυναικών άρχισαν από τις 18:00 να φτάνουν στο δημαρχείο ενώ το ζευγάρι εμφανίστηκε μαζί με το παιδί τους το οποίο η Αλεξία έφερε στον κόσμο πριν από έναν μήνα.

«Ήταν πολύ συγκινητικές οι στιγμές και όσοι είχαν τη χαρά να είναι και στα δύο γεγονότα έζησαν πολύ έντονα συναισθήματα. Ήταν και δική μου χαρά και τιμή που μοιράστηκα αυτές τις πολύ προσωπικές στιγμές με τα δύο ζευγάρια, τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής τους. Βεβαίως έχουμε την υποχρέωση για κάθε πολίτη της Αθήνας να διασφαλίζουμε ότι θα μπορεί να ζει και να αγαπά όποιον εκείνος επιλέγει» ανέφερε στον Alpha ο δήμαρχος Αθηναίων.

Η κυρία Δεληγεώργη είχε μιλήσει στις 12 Ιανουαρίου στο Kontra Channel σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. «Δεν είναι εύκολο να ξεριζωθούν οι πεποιθήσεις των προηγούμενων γενεών. Δεν εξαλείφονται αμέσως. Υπάρχουν εκεί, μέσα μας. Όμως, νιώθω πως υπάρχει η πρόθεση για αλλαγή. Ξέρετε υπάρχουν δύο δρόμοι: να επαναστατήσεις παρά τον φόβο ή να μην επαναστατείς και να ψάχνεις να βρεις έναν τρόπο να υπάρξεις στα κρυφά ή κάπου μακριά. Πιστεύω πως πρέπει να δίνουμε τη μάχη, παρά τον φόβο», είχε δηλώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ