Ελλαδα

Δασκάλα στην Κρήτη φέρεται να έδεσε μαθητή σε καρέκλα για να «είναι φρόνιμος»

Τι απαντά η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολική τάξη
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Κρήτη: Δασκάλα φέρεται να έδωσε μαθητή σε καρέκλα να «είναι φρόνιμος»

Μια δασκάλα σε δημοτικό σχολείο του Μασταμπά στο Ηράκλειο φέρεται να έδεσε με ταινία στην καρέκλα του έναν μαθητή ο οποίος δεν «καθόταν ήσυχος».

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε η μητέρα του, η δασκάλα φέρεται να έδεσε το παιδί με χαρτοταινία στην καρέκλα, γιατί δεν ήταν φρόνιμο. Κρίνοντας, προφανώς, ότι έτσι θα υπάρξει «συμμόρφωση και μάθηση ορίων εντός τάξης» όπως φέρεται να είπε. Το παιδί ανέφερε το περιστατικό, μετά από μέρες, στη μητέρα του, τυχαία, κι εκείνη ενημέρωσε την κοινωνική λειτουργό.

Η κοινωνική λειτουργός, ακολούθως, ενημέρωσε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου κι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ζήτησε εξηγήσεις από το σχολείο.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, επισήμανε στο Cretalive ότι ενημερώθηκε από το δημοσίευμα για το περιστατικό, ενώ πριν δεν είχε καμία απολύτως γνώση. Ο κ. Μπελαδάκης τόνισε ότι θα προχωρήσει σε έρευνα για το τι πραγματικά συνέβη.

Πρόσθεσε δε ότι άμεσα επιλήφθησαν του θέματος οι κοινωνικές υπηρεσίες και ο ψυχολόγος του σχολείου, ενώ είχε ζητηθεί, κατά το παρελθόν, από τη μητέρα να γίνει μία γενικότερη ενημέρωση, χωρίς αυτό να γίνει πράξη.

Με πληροφορίες από Cretalive

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ