Ελλαδα

Ο Άκης Τσελέντης για την έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά

«Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες», σημειώνει ο σεισμολόγος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης
Σεισμοί στην Κεφαλονιά: Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη © EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σεισμοί στην Κεφαλονιά: Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη για την έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα

Έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στην Κεφαλονιά, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του νησιού. Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 100 μικροσεισμοί που έχουν καταγραφεί δεν έχουν σχέση με «το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική»

Σεισμοί στην Κεφαλονιά: Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τη σεισμική δραστηριότητα, ωστόσο, όπως σημειώνει ο κ. Τσελέντης το φαινόμενο θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες λόγω του μικρού εστιακού βάθους. 

Ολόκληρη η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη

Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο χάρτη). Δεν έχει σχέση με το μεγάλο ρήγμα που περνά παράλληλα προς την Παλική (που μας έδωσε το μεγάλο σεισμό του Λιξουρίου). Το ρήγμα αυτό συνεχίζει ΒΑ περνώντας από της Δυτικές ακτές της Λευκάδας (κόκκινο στο χάρτη). Το φαινόμενο θα συνεχιστεί αρκετές ημέρες, λόγω του μικρού εστιακού βάθους οι σεισμοί αυτοί θα γίνονται αρκετά αισθητοί. Το παρακολουθούμε μήπως υπάρξει μετατώπιση της μικροσεισμικής δράσης προς τη μεγάλη ρηξιγενή ζώνει που προανέφερα.

Το τελευταία 24ωρο παρατηρούμε μια πολύ έντονη μικροσεισμική δράση Βόρεια της Άσσου με κατεύθυνση ΒΔ-ΝΑ (πράσινο στο...

Posted by Akis Tselentis on Sunday, March 3, 2024

Σε δηλώσεις τους άλλοι σεισμολόγοι έχουν τονίσει ότι «η σεισμική δραστηριότητα στην Κεφαλονιά ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου, αλλά εντάθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου». Ο καθηγητής και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, δήλωσε ότι είναι «φυσιολογική η σεισμική ακολουθία. Δεν ανησυχούμε».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ