Ελλαδα

Τέμπη: «Η κόρη μου θεωρούσε το τρένο το πιο ασφαλές και κάηκε ζωντανή στους 1.400 βαθμούς»

Η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια μίλησε για τον τραγικό θάνατο του παιδιού της

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τέμπη: Η μητέρα θύματος για τον θάνατο του παιδιού της - «Η κόρη μου θεωρούσε το τρένο το πιο ασφαλές»

Η Άλμα Λάττα, η μήτερα της 20χρονης Κλαούντια, μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις τραγικές στιγμές που βίωσε, την κόρη της που χάθηκε από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη και το τι περιμένει από τη δικαιοσύνη.

«Έχω κάνει τατουάζ το πρόσωπό της και το φιλάω συνεχώς. Πηγαίνω κάθε μέρα από τη Λάρισα όπου μένω στα Τέμπη στο σημείο της δυστυχίας, και μετά στο μνήμα της. Η κόρη μου φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή της ΣΑΣΣ. Φοβόταν το αυτοκίνητο και θεωρούσε το τρένο, ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Και κατέληξε να καεί ζωντανή στους 1400 βαθμούς» είπε στον ΑΝΤ1.

Η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που χάθηκε στα Τέμπη

Συνεχίζοντας είπε ότι «θέλω να μάθω ποιοι ήταν αποφάσισαν να κόψουν εισιτήρια θανάτου με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή ένα κορίτσι στα 20 του χρόνια. Επί 12 λεπτά τα παιδιά μας, βρίσκονταν στην κόλαση. Ακόμα κι ο κ. Καραμανλής το 2019 ασκούσε κριτική στη σιδηροδρομική ασφάλεια της χώρας, κι όταν έγινε ο ίδιος υπουργός, άρχισε να τα λέει αλλιώς. Λίγες μέρες πριν το δυστύχημα μας διαβεβαίωνε ότι ήταν όλα ασφαλή. Αν ήξερα την αλήθεια, δεν θα άφηνα το παιδί μου να χρησιμοποιήσει αυτό το τρένο. Δε μπορώ να ησυχάσω όσο σκέφτομαι ότι αν δε μέτεφεραν εύφλεκτα υλικά».

Για την δικαστική έρευνα είπε ότι «πιστεύω στη δικαιοσύνη και περιμένω να κάνει τη δουλειά της, για να ησυχάσει η ψυχή της κόρης μου. Ο κόσμος ξύπνησε έστω και αργά, και κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Όταν είδα ότι τσιμέντωναν την περιοχή και ρώτησα γιατί, μου απάντησαν πως υπάρχει αγωγός αερίου κάτω από το έδαφος και πως ήταν επικίνδυνο να μην τσιμεντωθεί λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας του εδάφους από το δυστύχημα».

«Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη. Να μην κλείσουν άλλα σπίτια. Κι αν δεν προσπαθήσουμε για δικαιοσύνη, σας το λέω καθαρά: η τραγωδία θα επαναληφθεί» κατέληξε η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια.