Ελλαδα

Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων στο Σύνταγμα

Λίγες ώρες μετά τo σβήσιμό τους από το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων στο Σύνταγμα
Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων στο Σύνταγμα © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: Φοιτητές ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 στο Σύνταγμα μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Tα ονόματα των 57 θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, που γράφτηκαν κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης και παρουσία συνεργείου του δήμου σβήστηκαν το βράδυ της ίδιας μέρας, προκαλώντας αναστάτωση και επικρίσεις, ξαναγράφονται από φοιτητές που πραγματοποιούν διαδήλωση ενάντια στα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Φοιτητές ξαναγράφουν ονόματα των θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη
Φοιτητές ξαναγράφουν ονόματα των θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Λίγες ώρες μετά τη νυχτερινή παρέμβαση συνεργείου καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων, το οποίο «εξαφάνισε» τα ονόματα των 57 θυμάτων από το δυστύχημα των Τεμπών που είχαν γράψει διαδηλωτές μπροστά στο Άγαλμα του Άγνωστου Στρατιώτη κατά το χθεσινό συλλαλητήριο, φοιτητές επέστρεψαν σήμερα για να τα επαναφέρουν. Με κόκκινη μπογιά, έγραψαν ξανά, ένα ένα, τα ονόματα των ανθρώπων που σκοτώθηκαν πέρσι στη σιδηροδρομική τραγωδία κι ενώ είχαν ήδη προηγηθεί συζητήσεις επί συζητήσεων από την κίνηση της δημοτικής Αρχής για το σβήσιμό τους.

Τέμπη: Ξαναγράφουν τα ονόματα των 57 θυμάτων στο Σύνταγμα
© ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Τέμπη: Η Ρωξάνη Μπέη για το σβήσιμο των ονομάτων

Συγγνώμη ζήτησε νωρίτερα η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, από τους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που βρέθηκαν εχθές στο Σύνταγμα.

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής. Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», ανέφερε σε δήλωσή της η αντιδήμαρχος Ρωξάνη Μπέη και πρόσθεσε: «Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών». 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czhj3ulwjdap)

Τι απαντά το Φρουραρχείο της Βουλής για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων 

Σύμφωνα με πηγές από το Φρουραρχείο της Βουλής, «ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και σε άλλα σημεία. Κατ' εντολή του Φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα, όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου».

Τέμπη: Έσβησαν τα ονόματα των θυμάτων από το Σύνταγμα

Συνεργεία καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων έσβησαν τα ονόματα των 57 θυμάτων των Τεμπών που έγραψαν διαδηλωτές μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, την Τετάρτη, στο Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι του Δήμου μετέβησαν μέσα στο βράδυ στο σημείο και ξεκίνησαν να σβήνουν τα ονόματα των αδικοχαμένων θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Το βίντεο έκανε τον γύρο του διαδικτύου και προκάλεσε την οργή των χρηστών των social media.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ