Ελλαδα

Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Στην τηλεόραση έγινε αρχικά γνωστός από το «Θέατρο της Δευτέρας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης
ΗΛΙΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI)

Hλίας Λογοθέτης: Πέθανε ο ηθοποιός σε ηλικία 85 ετών

Την είδηση του θανάτου του Ηλία Λογοθέτη έκανε γνωστή πριν από λίγο με ανάρτησή του στο Instagram ο γιος του, επίσης ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος έγραψε σε μία μαύρη σελίδα «Αντίο γαλάζια μάτια».

So long blue eyes

Posted by Alexandros Logothetis on Wednesday, February 28, 2024
Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Η ανάρτηση του Σπύρου Μπιμπίλα για τον θάνατο του Ηλία Λογοθέτη

Λίγο αργότερα, ανάρτηση στο Facebook για τον θάνατο του Ηλία Λογοθέτη έκανε και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Αντίο, αγαπημένε μου, σπουδαίε, Ηλία... πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε… Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν… Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο, αξέχαστες… Καλό ταξίδι, φίλτατε, εκεί που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και τη Μαρία σου...»

Αντιο αγαπημενε μου σπουδαιε,Ηλία.. πολυταλαντε ηθοποιέ , πανεμορφε ανθρωπε, φιλοσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα,...

Posted by Σπύρος Μπιμπίλας on Wednesday, February 28, 2024

Το βιογραφικό του Ηλία Λογοθέτη

Ο Ηλίας Λογοθέτης γεννήθηκε στη Λευκάδα στις 15 Απριλίου 1939. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ' όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το «Αμφιθέατρο» του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα και στην τηλεόραση έγινε γνωστός από το «Θέατρο της Δευτέρας» στην ΕΡΤ1. Παράλληλα είχε λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Σύζυγός του είναι η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

διαφήμιση παλια παγωτο ice burger Πάνος Σουπιάδης Ηλίας Λογοθέτης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ