Ελλαδα

«Αυτό που ζήσαμε ήταν μια κόλαση»: Διασώστες του ΕΚΑΒ θυμούνται τη μοιραία σύγκρουση στα Τέμπη

Έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο που τελέστηκε στη μνήμη των 57 νεκρών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέμπη: Ένα χρόνο μετά, διασώστες του ΕΚΑΒ θυμούνται σκηνές από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα - «Απόκοσμη εικόνα».
Τα όσα βίωσαν στη σκηνή του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη περιέγραψαν διασώστες © Λεωνίδας Τζέκας/Eurokinissi

Τέμπη: Ένα χρόνο μετά, διασώστες του ΕΚΑΒ θυμούνται σκηνές από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα - «Απόκοσμη εικόνα».

Τα όσα αντίκρισαν και έζησαν ένα χρόνο πριν, όταν σημειώθηκε το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη περιέγραψαν στις κάμερες ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας κ. Γιάννης Γούλας και ο εθελοντής διασώστης από τη Μαγνησία κ. Βασίλης Ηλιόπουλος, οι οποίοι έδωσαν το «παρών» στο μνημόσυνο που τελέστηκε εις μνήμη των 57 αδικοχαμένων νεκρών.

«Αυτό το οποίο είδαμε και ζήσαμε ήταν μια κόλαση. Σκηνές εξωπραγματικές. Βαγόνια το ένα πάνω στο άλλο, ο χώρος γεμάτος συντρίμμια και δε μπορούσαμε να προσεγγίσουμε», σημείωσε αρχικά ο κ. Γούλας, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: 

«Συμμετείχαμε σε όλες τις καταστάσεις για να βοηθήσουμε, σαν εθελοντές έχουμε ζήσει πολλά, αλλά αυτήν την κατάσταση δεν την είχαμε ξαναδεί, οι υπηρεσίες ήταν πολύ γρήγορα εδώ».

Γούλας: Εξωπραγματικές σκηνές, κόλαση

Με τη σειρά του ο κ. Ηλιόπουλος είπε: «Ήταν απόκοσμη η εικόνα. Καμένες σάρκες, διαλυμένα σώματα, έπρεπε να βγάλουμε σωρούς από τα βαγόνια και να τους μεταφέρουμε»

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czgn758ro1hl)

Τέλος, όπως πρόσθεσε: «Η χειρότερη κατάσταση για εμάς ήταν όταν έφτασαν οι συγγενείς των θυμάτων στο σημείο της τραγωδίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ