Ελλαδα

Πορεία υποστήριξης της Ουκρανίας - Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή

Από τη στάση του Μετρό «Πανεπιστήμιο» η αφετηρία - Αναλυτικές πληροφορίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Πορεία υποστήριξης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου - Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή.
Πορεία υποστήριξης της Ουκρανίας πραγματοποιείται το Σάββατο στην Αθήνα © Alexandros Michailidis/SOOC

Ουκρανία: Πορεία υποστήριξης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου - Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή.

Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και στη χώρα μας πραγματοποιείται σειρά εκδηλώσεων συμπαράστασης και υποστήριξης.

Ουκρανία: Πορεία υποστήριξης το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου - Συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη ρωσική εισβολή.
Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανική κοινότητα της Ελλάδας πραγματοποιεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας © Alexandros Michailidis/SOOC

Ουκρανία: Πορεία υποστήριξης το Σάββατο

Το ελληνικό φιλελεύθερο δίκτυο οργανισμών, το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών και το Friedrich Naumann Foundation for Freedom (FNF) Ελλάδας και Κύπρου, στηρίζουν το συλλαλητήριο της Ουκρανικής κοινότητας στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και απευθύνεται σε κάθε δημοκράτη και φίλο της ελευθερίας που στέκεται αλληλέγγυος δίπλα στον αγωνιζόμενο Ουκρανικό λαό.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο ετών από τη ρωσική εισβολή, η Ουκρανική κοινότητα της Ελλάδας πραγματοποιεί ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο πλευρό της Ουκρανίας και του λαού της.

Η πορεία υποστήριξης της Ουκρανίας θα ξεκινήσει στις 16:45 από τη στάση του Μετρό «Πανεπιστήμιο»

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 16:45 από τη στάση του Μετρό «Πανεπιστήμιο» και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.

Η Ουκρανία, χρειάζεται τώρα περισσότερο από ποτέ την υποστήριξη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού.

Ενώνουμε τις φωνές μας με τους Ουκρανούς, και τους δημοκράτες πολίτες της Ευρώπης και του κόσμου. Όλοι μαζί για τη νίκη της Ουκρανίας, για τη δημοκρατία, για την ειρήνη στην Ευρώπη!

Εκδηλώσεις συμπαράστασης προς την Ουκρανία και στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις το Σάββατο διοργανώνουν το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, το Σωματείο «Ουκρανο-Ελληνική Πρωτοβουλία», η Ένωση των Ελλήνων της Ουκρανίας στην Ελλάδα και η Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης «Ενάντια στην Εισβολή». Εκπρόσωποί τους έδωσαν το παρών την Παρασκευή σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΜΘ.

«Σαράντα οκτώ ελληνικά χωριά ήτανε γύρω στη Μαριούπολη. Έμειναν μόνο τέσσερα και τα υπόλοιπα είναι στα κατεχόμενα ουκρανικά εδάφη. Πολλοί έφυγαν, αλλά αρκετοί αναγκάστηκαν να μείνουν γιατί έχουν μεγάλους σε ηλικία συγγενείς και άτομα με ειδικές ανάγκες και δεν μπορούσαν να τους αφήσουν πίσω» είπε η επίτιμη πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ουκρανίας στην Ελλάδα Αλεξάνδρα Προτσένκο- Πιτσατζή.

«Είναι πολύ σημαντικό να καταδικάζουμε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και κάθε εισβολή που παραβιάζει την εδαφική κυριαρχία και το Διεθνές Δίκαιο. Ας μην ξεχνάμε ότι φέτος συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την εισβολή στην Κύπρο», τόνισε ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Παρασκευάς Παρασκευόπουλος.

Το Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου στη μία και μισή το μεσημέρι, στη Πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποιείται αντιπολεμική εκδήλωση, με ολιγόλεπτα μηνύματα αλληλεγγύης προς τον ουκρανικό λαό, με συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των επιμελητηρίων, των προξενικών αρχών, της εκκλησίας και άλλων φορέων της Θεσσαλονίκης. Την ίδια μέρα, στις τέσσερις και μισή το απόγευμα, στον Μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου Παλαμά θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα του πολέμου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ