Ελλαδα

Γιατροί στον Ευαγγελισμό έσωσαν 46χρονη που κατέρρευσε στο γυμναστήριο από ανεύρυσμα

Οι γιατροί διέγνωσαν υπαραχνοειδή αιμορραγία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΜΕΘ στον Ευαγγελισμό
Ευαγγελισμός: Κατέρρευσε στο γυμναστήριο από ανεύρυσμα © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ευαγγελισμός: 46χρονη κατέρρευσε στο γυμναστήριο από ανεύρυσμα - Η διάγνωση των γιατρών

Μία 46χρονη μητέρα κατέρρευσε στο γυμναστήριο από ανεύρυσμα του εγκεφάλου και μεταφέρθηκε άμεσα στον Ευαγγελισμό, όπου τους τελευταίους 6 μήνες επαναλειτουργεί ειδικό Κέντρο Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου και Αρτηριοφλεβωδών

Ευαγγελισμός: 46χρονη κατέρρευσε στο γυμναστήριο από ανεύρυσμα

Σύμφωνα με το Mega, η 46χρονη έκανε τη συνηθισμένη της προπόνηση με βάρη, όταν ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και έντονο πονοκέφαλο, αλλά και έντονο πόνο στον αυχένα. Η γυναίκα κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια όπου στη συνέχεια κατέρρευσε. Οι γιατροί διέγνωσαν υπαραχνοειδή αιμορραγία αποτέλεσμα εγκεφαλικού ανευρύσματος, μια απειλητική για τη ζωή κατάσταση που προκαλείται από αιμορραγία στο χώρο που περιβάλλει τον εγκέφαλο. Το ανεύρυσμα της ασθενούς αντιμετωπίστηκε άμεσα με επιτυχή εμβολισμό από την Ομάδα Εμβολισμών του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με το Mega, πάνω από 35 περιστατικά έχουν αντιμετωπιστεί επιτυχώς στο Κέντρο Ανευρυσμάτων Εγκεφάλου και Αρτηριοφλεβωδών Δυσπλασιών. «Παίζει ρόλο να καλύψουμε τους παράγοντες κινδύνου, την πίεση, το κάπνισμα έχει ενοχοποιηθεί αρκετά με τη ρήξη και την εμφάνιση ανευρυσμάτων, αλλά δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε για να το προλάβουμε ή να κάνουμε μία έγκαιρη διάγνωση», είπε στο MEGA η Μαρία Πολίτη, υπεύθυνη του ειδικού κέντρου.

Η κ. Πολίτη ανέφερε ότι δεν υπάρχει τρόπος πρόληψης των ανευρυσμάτων, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η μαγνητική τομογραφία. «Συνήθως οι ασθενείς έρχονται αμέσως, γιατί τα συμπτώματα είναι έντονα και δραματικά. Έχουν έντονους πονοκεφάλους και μπορεί να καταρρεύσουν. Δεν μπορεί κάποιος να μείνει σπίτι του, τον οδηγεί έτσι και αλλιώς στο νοσοκομείο». Το 1-2% του πληθυσμού μπορεί να εμφανίσει ανεύρυσμα, με κάποια περιστατικά να είναι συμπτωματικά, ενώ άλλα δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο και καταλήγουν.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czc62xnjhss1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ