Ελλαδα

Πατέρας «παλαιοχριστιανών»: «Δεν περίμενα να με ζει το σύστημα μέχρι να μπω στο Δημόσιο»

«Διαφωνώ (με το σύστημα) όμως και γι' αυτό δεν θέλω να πηγαίνουν τα παιδιά μου σχολείο» τόνισε μεταξύ άλλων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας παλαιοχριστιανών που ζουν στην Κορινθία σε λαγούμι 30 μέτρων
Με τηλεργασία δουλεύει σε Δήμο ο πατέρας της οικογένειας «Παλαιοχριστιανών»© Youtube / Star

Πατέρας «παλαιοχριστιανών»: Στο Δημόσιο μπήκα με τον ΑΣΕΠ - Πάσχω από μανιοκατάθλιψη

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών» που έμενε σε λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία μίλησε σε εκπομπή του MEGA όπου αναφέρθηκε εκτενώς στα όσα έχουν δει το φως της επικαιρότητας τις τελευταίες μέρες.

Πατέρας παλαιοχριστιανών: «Είμαστε σαν τους Ινδιάνους»

«Είμαστε σαν τους Ινδιάνους, που όταν τους ανακάλυψαν οι Ευρωπαίοι τους εκπολίτισαν και τους εξαφάνισαν. Με μία επαφή που είχαμε με την κοινωνική λειτουργό του Δήμου Ξυλόκαστρου υπήρχε ένα κοντέινερ διαμορφωμένο σε σπίτι. Είχε μεσολαβήσει ο παπάς της ενορίας να μας το παραχωρήσουν για να έχουμε έναν ανθρώπινο χώρο. Είχε κλείσει η συμφωνία, ήταν ένα κανονικό σπίτι, όμως δυστυχώς έγιναν οι δημοτικές εκλογές και άλλαξε η δημοτική αρχή. Με κάλεσε ο παπάς και μου είπε πως βρήκαν έναν άστεγο και του το έδωσαν», ανέφερε.

«Πρώτο μέλημα να πάρω το παιδί μου»

«Πρώτο πράγμα στο μυαλό μου είναι να μαζέψω τα κομμάτια μου», υπογράμμισε ο 45χρονος. «Πρώτο βήμα είναι να πάρω το παιδί μου. Νομίζω ότι τα παιδιά και η γυναίκα μου αυτά που χρειάζονται είναι να ηρεμήσουν από όλη αυτή την αρνητική δημοσιότητα. Όπου και να είναι, λογικά θα βλέπουν, θα ακούν και θα ενημερώνονται».

Η μανιοκατάθλιψη

Ο 45χρονος πατέρας αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, τη μανιοκατάθλιψη. Όπως είπε ο ίδιος, στο δικαστήριο προσκόμισε έγγραφα που αποδεικνύουν ότι πάσχει από μανιοκατάθλιψη, συγκεκριμένα συνταγογραφήσεις από δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Ο διπολισμός είναι μία μη αναστρέψιμη ασθένεια. Είχα και τη μητέρα μου που είχε για χρόνια κάποια ψυχική πάθηση. Πατέρας δεν υπήρχε, την πήγαινα εγώ στο νοσοκομείο. Ίσως να είναι κληρονομικό θέμα, αλλά θεωρείται μη αναστρέψιμη κατάσταση. Μπορείς να φτάσεις σε ένα επίπεδο να μην χρειάζεσαι τα φάρμακά σου. Είναι η παλιά μανιοκατάθλιψη». Ο ίδιος θεωρεί αδύνατον να μείνει στην πόλη και ιδιαίτερα στην Αθήνα, καθώς όπως δήλωσε «είμαστε άνθρωποι που μας αρέσει η ησυχία».

«Διαφωνώ με το σύστημα»

Στη συνέχεια υποστήριξε πως δεν στέλνει τα παιδιά του να φοιτήσουν σε σχολείο, καθώς έρχονται σε αντίθεση με τα θρησκευτικά του πιστεύω.

«Το σχολείο τότε ήταν διαφορετικά. Αν σταθώ έξω από σχολείο και κάνω στους μαθητές δύο ερωτήσεις, προφανώς οι απαντήσεις θα είναι απογοητευτικές. Με τα χρόνια μπήκα κάποια περαιτέρω μαθήματα, τα οποία διαφωνούν με τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, ιδίως τα θρησκευτικά, όπως η σεξουαλική αγωγή».

«Δεν περίμενα να με ζει το σύστημα μέχρι να μπω στο Δημόσιο»

«Δουλεύω από πολύ μικρός. Έχω δουλέψει σε πολλά επαγγέλματα, όπως οικοδομή. Στο Δημόσιο μπήκα με τον ΑΣΕΠ του 2007. Μέχρι τότε δούλευα ντελίβερι, κούριερ, δεν περίμενα να με ζήσει το σύστημα ή το κράτος. Εργαζόμουν. Το Δημόσιο έχει κάποια μοριοδότηση για να γίνεις εργαζόμενός του. Νοητά είναι μία ασπίδα βοήθειας για όσους έχουν κάποιο πρόβλημα», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ