Ελλαδα

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αμαλίας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μελισσοκόμων στο Σύνταγμα

Τι αναφέρει η Αστυνομία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μελισσοκόμοι: Διακοπή κυκλοφορίας στην Λ. Αμαλίας
Μελισσοκόμοι: Διακοπή κυκλοφορίας στην Λ. Αμαλίας © Eurokinissi

Μελισσοκόμοι: Διακοπή κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αμαλίας - Τι αναφέρει η Αστυνομία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν μελισσοκόμοι, στο Σύνταγμα. Σύμφωνα με την Αστυνομία έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 500 άτομα και η κυκλοφορία στη Λ. Αμαλίας, διακόπτεται ανά χρονικά διαστήματα.

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αμαλίας λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μελισσοκόμων στο Σύνταγμα

Στο Σύνταγμα σήμερα οι μελισσοκόμοι - Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12:00

Ημέρα κινητοποιήσεων και η σημερινή. Από νωρίς το πρωί, μελισσοκόμοι από αρκετές περιοχές της Ελλάδας θα βρεθούν στο Σύνταγμα, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ λίγες ώρες αργότερα θα πραγματοποιηθεί νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czbcq0sefrzl)

Διαμαρτυρία μελισσοκόμων και φοιτητών σήμερα στο Σύνταγμα

Το ραντεβού των μελισσοκόμων είναι στην Αθήνα στις 8 το πρωί. Ήδη έχουν φτάσει στην πρωτεύουσα με λεωφορεία, προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα τους, μεταξύ αυτών και το ζήτημα της ελληνοποίησης μελιού. Οι μελισσοκόμοι από την Πάτρα θα συναντηθούν με τους μελισσοκόμους της Αιτωλοακαρνανίας στο Ρίο. Έπειτα θα συναντηθούν όλοι οι μελισσοκόμοι της Πελοποννήσου στον Ισθμό της Κορίνθου και έπειτα θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία με αυτοκίνητα και λεωφορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Οι μελισσοκόμοι θα παραμείνουν στο Σύνταγμα μέχρι αργά το βράδυ. Αγρότες που παρέμειναν στην Αθήνα μετά τις κινητοποιήσεις της Τρίτης (20.2) θα βρεθούν στο πλευρό των μελισσοκόμων, ως ένδειξη αλληλεγγύης. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czax7g2brh29)

Στις 12:00 το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων

Φοιτητές, καθηγητές, μαθητές και δάσκαλοι έχουν δώσει ραντεβού στις 12:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, για το νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Συλλαλητήρια προγραμματίζονται ακόμα στις 12:00 το μεσημέρι στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου. Στο συλλαλητήριο καλούν τους εκπαιδευτικούς οι ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, κηρύσσοντας τρίωρη στάση εργασίας από της 11:00.

Το Σάββατο 24 Φλεβάρη οργανώνεται μεγάλη συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων στο σημείο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Όπως τόνισαν μετά τον συντονισμό τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, «έναν χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη απαιτούμε το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας ενάντια στα κέρδη τους, για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Ο δίκαιος αγώνας που δίνουμε είναι πραγματικά υπόθεση όλου του λαού! Οι κινητοποιήσεις φοιτητών, μαθητών, αγροτών, εργαζομένων μπορούν και πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό μέτωπο για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την εργασία, την αξιοπρεπή ζωή, με κόμβο τη μεγάλη πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη, τη μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από το έγκλημα στα Τέμπη».

Μέρα αποφάσεων για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Μετά την επιστροφή στα μπλόκα, οι αγρότες καλούνται να πάρουν νέες αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις τους. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μήνυμα από τις αγροτικές κινητοποιήσεις ελήφθη λέει η κυβέρνηση ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορεί να υπερβεί το δημοσιονομικό όριο, ενώ επικεντρώνει στον διάλογο με τους αγρότες για μόνιμη επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA τόνισε «Είναι ένα μήνυμα προς όλους θεωρώ ότι έχουμε κάνει πολλά ξεκαθαρίζουμε ότι δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια το ’25 θα προχωρήσουμε σε διαδικασία μόνιμης επιστροφής». Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ: «Δεν ισχυριζόμαστε ότι οι αγρότες έχουν γίνει πάμπλουτοι με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, όμως είναι βέβαιο ότι στο πλαίσιο των αντοχών της οικονομίας από το 2019 ξεκινήσαμε μία πολιτική ελάφρυνσης των αγροτών από τα φορολογικά».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czbangw6ih8x)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ