Ελλαδα

Αποζημίωση σε υπάλληλο Υπουργείου που προσέβαλε συστηματικά ο προϊστάμενός της

Η γυναίκα τον κατήγγειλε για σεξουαλική παρενόχληση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα, με την πλάτη γυρισμένη στον φακό, περπατά σε σκοτεινό διάδρομο
(φωτογραφία αρχείου) © Unsplash / Yuvraj Singh

Δημόσιο: Αποζημίωση μετά από καταγγελία εργαζόμενης για παρενόχληση από τον προϊστάμενό της

Υπόθεση #metoo στον Δημόσιο Τομέα απασχόλησε τις δικαστικές αρχές, δικαιώνοντας εργαζόμενη, η οποία κατήγγειλε τον προϊστάμενό της, υπάλληλο Υπουργείου, για συστηματική παρενόχληση.

Σύμφωνα με το Mega, υπάλληλος Υπουργείου κέρδισε αγωγή εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η γυναίκα είχε καταγγείλει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης. Ο προϊστάμενός της φαίνεται πως παρέμεινε στη θέση του επί 9 συνεχείς μήνες μετά την καταγγελία της γυναίκας και μάλιστα παρέμεινε ενώ είχε ήδη ασκηθεί ΕΔΕ και να διερευνηθεί το περιστατικό και τι ακριβώς είχε συμβεί στην υπηρεσία του. 

Δημόσιο: Αποζημίωση μετά από καταγγελία παρενόχλησης

Την ώρα που ο άνδρας παρέμενε στη θέση του, η γυναίκα κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και ζήτησε να κατηγορηθεί ο άνδρας για σεξουαλική παρενόχληση και να αποζημιωθεί η ίδια για ηθική βλάβη.

Αρχικά η υπάλληλος ζητούσε 20.0000 ευρώ ως αποζημίωση από το Δημόσιο. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και τελικώς κατάφερε να της επιδικαστούν 6.000 ευρώ. Δεν αναγνωρίστηκε η σεξουαλική παρενόχληση αλλά η προσβολή της προσωπικότητάς της. Στην καταγγελία και αγωγή της ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο άνδρας, την προσέβαλλε χρησιμοποιώντας άσεμνες λέξεις, χαρακτηρισμούς και βρισιές, της ζητούσε να βγουν έξω μαζί. Επίσης, κατήγγειλε ότι μιλούσε υποτιμητικά για τη δική του σύζυγο, ενώ όπως ανέφερε ο υπάλληλος της ζήτησε ακόμα και να παντρευτούν με την ίδια να αρνείται την πρότασή του.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-czagprzjlttd)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ