Ελλαδα

«Μακραί τυράννων χείρες»: Το σκίτσο του Αρκά για τον Πούτιν μετά τον θάνατο Ναβάλνι

Το σχόλιο του σκιτσογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο σημερινό του σκίτσο ο Αρκάς με μία φράση του Σοφοκλή και την εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζει τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι
Στο σημερινό του σκίτσο ο Αρκάς με μία φράση του Σοφοκλή και την εικόνα του Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζει τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι © Facebook

Σκίτσο του Αρκά για τον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι

Μία φράση του Σοφοκλή μοιράζεται ο Αρκάς για να σχολιάσει στο σημερινό του σκίτσο τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι μέσα στις φυλακές, αλλά και τον ρόλο του Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε σε ηλικία 48 ετών, όπως ανακοίνωσαν οι σωφρονιστικές αρχές της Ρωσίας. Η είδηση του θανάτου του σχολιάστηκε από πολιτικά πρόσωπα και πληθώρα χρηστών του διαδικτύου. 

Το σκίτσο του Αρκά για τον Πούτιν μετά τον θάνατο Ναβάλνι

«Μακραί τυράννων χείρες», γράφει ο Αρκάς, δημιουργώντας ένα «σκοτεινό» σκίτσο όπου εικονίζεται το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και δίπλα του λίγες κηλίδες με αίμα. 

«Υπεύθυνος ο Πούτιν για τον θάνατο Ναβάλνι» λέει ο Μπάιντεν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι o Βλαντιμίρ Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ρώσου πολιτικού της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι. 

«Στάθηκε γενναία απέναντι στη διαφθορά, τη βία και όλα τα άθλια πράγματα που έκανε η κυβέρνηση Πούτιν», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι», πρόσθεσε.

«Οι ρωσικές αρχές θα πουν τη δική τους ιστορία», δήλωσε ο Μπάιντεν. «Αλλά μην κάνετε λάθος. Μην κάνετε κανένα λάθος, ο Πούτιν είναι υπεύθυνος για τον θάνατο του Ναβάλνι»..

Ο Λευκός Οίκος εξακολουθούσε να αναζητά περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του Ναβάλνι σε ρωσική σωφρονιστική αποικία βόρεια του Αρκτικού Κύκλου, όπου είχε αποσταλεί πριν από λιγότερο από δύο μήνες.

Ως «δείγμα της βαρβαρότητας» του Βλαντίμιρ Πούτιν περιέγραψε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις τον θάνατο του ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι σε ρωσική φυλακή.

«Είναι απολύτως σαφές ότι ο Πούτιν είναι υπεύθυνος», δήλωσε η Κάμαλα Χάρις από τη Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια στην οποία συμμετέχει. Η αμερικανίδα αντιπρόεδρος έκανε λόγο για «πλήρη αποτυχία» της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς, όπως είπε, έχουν ανακαταληφθεί τα μισά εδάφη που κατείχε η Ρωσία στην αρχή του πολέμου, ενώ η Μόσχα έχει 300.000 θανάτους - πέντε φορές περισσότερους από αυτούς που είχε στο Αφγανιστάν σε δέκα χρόνια - και έχει χάσει τα δύο τρίτα των αρμάτων μάχης της και το ένα τρίτο του στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Η Κάμαλα Χάρις επαναβεβαίωσε επίσης την αποφασιστικότητα της ίδιας και του προέδρου Τζο Μπάιντεν να συνεχίσουν να στηρίζουν τη χώρα στην άμυνά της εναντίον των ρωσικών επιθέσεων: «Πολλοί πίστευαν ότι το Κίεβο θα έπεφτε μέσα σε λίγες ημέρες. Αλλά το Κίεβο εξακολουθεί να στέκεται, χάρη στο θάρρος του ουκρανικού λαού, χάρη στην ηγεσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι και χάρη στην υποστήριξη 50 χωρών, με επικεφαλής τις ΗΠΑ», δήλωσε και υποσχέθηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το Κογκρέσο να εγκρίνει τους πόρους και τα όπλα που χρειάζεται η Ουκρανία. «Αν αποτύχουμε σε αυτό, θα είναι ένα δώρο στον Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά.

Η Κάμαλα Χάρις αναφέρθηκε ακόμη στη «θεμελιώδη βούληση» του Τζο Μπάιντεν οι ΗΠΑ να διατηρήσουν τον ηγετικό τους ρόλο και να υπερασπίζονται τις δημοκρατικές αξίες. «Υπάρχουν όμως άνθρωποι που αυτό το απορρίπτουν και ισχυρίζονται ότι είναι προς το συμφέρον των Αμερικανών να απομονωθούμε και να συνδεθούμε με δικτάτορες (…) Αυτή η αντίληψη για τον κόσμο είναι επικίνδυνη. Είναι αποσταθεροποιητική, κοντόφθαλμη, θα αποδυνάμωνε τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα υπονόμευε την παγκόσμια σταθερότητα», υπογράμμισε η Αμερικανίδα αντιπρόεδρος, με το βλέμμα στον υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες δήλωσε ότι δεν θα παρείχε στήριξη σε χώρα - μέλος του ΝΑΤΟ σε περίπτωση που δεχόταν επίθεση, εφόσον η συγκεκριμένη χώρα δεν ήταν συνεπής στις υποχρεώσεις της σχετικά με τις αμυντικές δαπάνες. Όπως είπε μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος θα μπορούσε ακόμη και να ενθαρρύνει την Μόσχα να επιχειρήσει μια τέτοια επίθεση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cz73uywtbeld)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ