Ελλαδα

«Μαμά νικήσαμε»: Το μήνυμα ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου στη μαμά του για την χθεσινή μέρα

Συγκινητικές στιγμές και αντιδράσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Μαμά νικήσαμε»: Το μήνυμα ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου στη μαμά του για την χθεσινή μέρα
© EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Γάμος ομόφυλων: Το συγκινητικό μήνυμα ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου στην μητέρα του 

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης του αποτελέσματος της χθεσινής ψηφοφορίας για τον γάμο των ομόφυλων στην Βουλή μέχρι και σήμερα, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, γνωστά και μη, εκφράζουν τα συναισθήματά τους στο διαδίκτυο με διάφορες συγκινητικές αναρτήσεις.

Ανάμεσα σε αυτά που ξεχωρίζουν, ένα μήνυμα που μοιράστηκε στο Instagram η γνωστή πλέον σελίδα Μάνα Στιγμή που καταγράφει τον διάλογο ενός ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου με τη μητέρα του μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ο διάλογος με αφορμή την υπερψήφιση του νομοσχεδίου

-«Μαμά νικήσαμε» στέλνει στη μητέρα του μαζί με τη σχετική είδηση.

– «Μπράβο αγόρι μου είμαι πολύ χαρούμενη πραγματικά, εύχομαι ειλικρινά να πάνε όλα όπως τα θες στη ζωή σου και να καταφέρεις να έχεις και εσύ ένα παιδάκι αν το θέλεις. Σ’ αγαπώ πολύ να το θυμάσαι…» .

– «Σε ευχαριστώ που με στηρίζεις μαμά». 

Με 176 «ναι» θεσμοθετείται ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Tο δικαίωμα στον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών και την αναγνώριση των δικαιωμάτων των παιδιών τους ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία η Βουλή, σε μια ιστορική απόφαση στην κατεύθυνση της προόδου σε ό,τι αφορά βασικές διεκδικήσεις ισότητας για τους πολίτες της χώρας. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε με 176 «ναι». Καταψήφισαν 76 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 2, ενώ καταγράφηκαν 46 αποχές.

«Σήμερα η Ελλάδα γίνεται η 16η χώρα της ΕΕ που νομοθετεί την ισότητα στον γάμο. Είμαστε περήφανοι γιατί το Ν/Σ που ψηφίσαμε αποτελεί ορόσημο για τα ανθρώπινα δικαιώματα και αντικατοπτρίζει τη σημερινή Ελλάδα: μια προοδευτική, δημοκρατική χώρα, προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές αξίες» ήταν η ανάρτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αμέσως μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Το νομοσχέδιο δεν «πέρασε» αβρόχοις ποσί, καθώς καταγράφηκαν διαρροές μεταξύ των βουλευτών των κομμάτων που υποστήριξαν τη μεταρρύθμιση, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξαν ακραίες τοποθετήσεις. Εκπρόσωποι της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και υπέρμαχοι της ισότητας των πολιτών βρέθηκαν απόψε στα θεωρεία της Βουλής για να γιορτάσουν την επικύρωση μιας νίκης.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.