Ελλαδα

Άγνωστοι βανδάλισαν σχολείο στο Βόλο και αποπειράθηκαν να κάψουν αίθουσα

Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3000 ευρώ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας - Όλα τα ονόματα © EUROKINISSI

Βόλος: Βανδάλισαν σχολείο και προσπάθησαν να κάψουν αίθουσα - Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3000 ευρώ

Άγνωστοι εισέβαλαν σε σχολικό συγκρότημα στον Βόλο το βράδυ της Κυριακής και προκάλεσαν αρκετές ζημιές, βάζοντας μάλιστα φωτιά σε πίνακα σχολικής αίθουσας.

Σύμφωνα με το τοπικό gegonotanews, ο βράδυ της Κυριακής άγνωστοι προσπάθησαν να κάψουν αίθουσα στο σχολικό συγκρότημα του 7ου και 9ου Γυμνασίου, στο κτίριο «Μουρτζούκου».

Πώς κινήθηκαν οι άγνωστοι στο Βόλο σύμφωνα με τα στοιχεία που άφησαν στο διάβα τους

Εισέβαλλαν στο σχολείο από την πίσω πόρτα του 9ου Γυμνασίου και έσπασαν τζάμια αιθουσών, έσπασαν δύο πόρτες, αλλά και τις ντουλάπες με βιβλία και τα καθαριστικά που βρήκαν στους διαδρόμους.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν από εσωτερική σκάλα στο 7ο Γυμνάσιο και συνέχισαν να προκαλούν φθορές στον χώρο. Εβαλαν φωτιά σε συμβατικό πίνακα μια τάξης, αλλά ευτυχώς λόγω του υλικού κατασκευής η φωτιά δεν επεκτάθηκε γιατί θα «λαμπάδιαζε» το κτίριο αναφέρει το τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Οι ζημιές στο σχολείο του Βόλου ξεπερνούν τις 3.000 ευρώ

Το πρωί οι διευθυντές των σχολείων αντίκρισαν το χάος. Σπασμένα τζάμια, διαλυμένες πόρτες, μαυρισμένοι τοίχοι από την απόπειρα εμπρησμού και η μαθητική κοινότητα σε αναστάτωση. Οι ζημιές στο σχολείο ξεπερνούν τις 3000 ευρώ, ενώ οι διευθυντές κάλεσαν την αστυνομία.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σαβελίδης επιβεβαίωσε τα γεγονότα και δήλωσε πως θα ζητήσει αύξηση των περιπολιών από την αστυνομία, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

«Είναι έργο των αστυνομικών αρχών να βρεθούν οι δράστες. Θα μπορούσε όντως να προκληθεί μεγάλη ζημιά από την ώρα που όλα συνέβησαν την νύχτα, αλλά η αστυνομία κυκλοφορεί γυρω από τα σχολεία το βράδυ και αυτό το γνωρίζουμε» τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ