Ελλαδα

Το Πολεμικό Ναυτικό ξεκίνησε έρευνα για τους δύο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν για κατοχή εκρηκτικών

Πιθανή η απόταξή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολεμικό Ναυτικό: Πειθαρχική έρευνα για τους δύο ΟΥΚάδες
Πολεμικό Ναυτικό: Πειθαρχική έρευνα για τους δύο ΟΥΚάδες © ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πολεμικό Ναυτικό: Πειθαρχική έρευνα για τους δύο ΟΥΚάδες που συνελήφθησαν για κατοχή εκρηκτικών

Πειθαρχική έρευνα σε βάρος των δύο στελεχών της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών που συνελήφθησαν για κατοχή εκρηκτικών το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (9.02) ξεκίνησε το Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα είναι ανεξάρτητη από την όποια εμπλοκή τους και την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και μπορεί να οδηγήσει έως και στην απόταξη των δύο.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή των δύο ΟΥΚάδων βρέθηκε σημαντική ποσότητα εκρηκτικών.

Συνεχίζονται οι έρευνες για οργανωμένο έγκλημα 

Οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι ΟΥΚαδες να προμήθευαν με εκρηκτικά τον 45χρονο πρώην στέλεχος της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ο οποίος φέρεται να είναι γνώστης κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών και η βόμβα να κατέληγε στα χέρια μέλους συμμορίας. Λόγω της σχέσης με τον Ρουμπέτη, οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν η βόμβα αυτή να πήγαινε σε μέλη της συμμορίας των Βαλκάνιων «τσιγαράδων», της μαφιόζικης ομάδας που …καθάρισε τον Γιάννη Καραγιάννη ή Θείο Τζο, τον Ρουμπέτη και τον Μουζακίτη. Δηλαδή το παρ’ ολίγον χτύπημα της ανώνυμης πληροφορίας, να σχετίζεται με αντίποινα.

Όλα αυτά βέβαια, προς το παρόν, παραμένουν εκτιμήσεις των αρχών, οι οποίες αναμένουν τις αναλύσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια στα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων και τις υπόλοιπες ηλεκτρονικές συσκευές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως, σχεδίασαν κάποια επίθεση. Στο επίκεντρο έχουν τεθεί κατά κύριο λόγο οι ηλεκτρονικές συσκευές -τρία κινητά τηλέφωνα και δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές- του πρώην ηγετικού στελέχους της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Υπενθυμίζεται πως στο σπίτι του πρώην τρομοκράτη εντοπίστηκε ένα πιστόλι, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τρεις συσκευές κινητής τηλεφωνίας ενώ στην κατοχή του ενός στελέχους των ΟΥΚ εντοπίστηκε μισό κιλό εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, στην κατοχή του άλλου στελέχους του Π.Ν. τέσσερα φυτίλια ακαριαίας πυροδότησης εκρηκτικών υλών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ