Ελλαδα

Τυφλή επίθεση με τη βόμβα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονικης - Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Θυμίζει την υπόθεση του υπασπιστή Χρυσοχοοΐδη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η έκρηξη θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή
Η έκρηξη θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή ©Alexandros Litsardakis / SOOC

Θεσσαλονίκη: Τυφλή επίθεση με τη βόμβα στο δικαστικό μέγαρο

Παγιδευμένο φάκελο με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό εντόπισαν νωρίτερα το μεσημέρι οι αστυνομικοί κατά την διάρκεια ελέγχου της αλληλογραφίας που έφτασε στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ο μηχανισμός ήταν ενεργοποιημένος και η ζελατοδυναμίτιδα που υπήρχε στο εσωτερικό του φακέλου, είναι δεδομένο, υποστηρίζουν οι πυροτεχνουργοί που τον εξέτασαν, θα σκότωνε σίγουρα όποιον τον ενεργοποιούσε με το άνοιγμα του φακέλου.

Παραλήπτης της βόμβας ήταν η πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης και η εκρηκτική ύλη εντοπίστηκε κατά την τυπική διαδικασία ελέγχου της αλληλογραφίας από το ειδικό μηχάνημα ελέγχου X-Ray.

Θεσσαλονίκη: Τυφλή επίθεση με τη βόμβα στο δικαστικό μέγαρο
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Θεσσαλονίκη: Τρίτη βόμβα σε διάστημα δυο μηνών

Η νέα βομβιστική επίθεση, άσχετα εάν δεν πέτυχε τον σκοπό της, είναι η τρίτη μέσα σε διάστημα σχεδόν δύο μηνών. Είχαν προηγηθεί οι βόμβες στις εγκαταστάσεις των ΜΑΤ στο Γουδί και στο υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας. Την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις, ανέλαβαν δύο πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις. Η μια έχει στείλει ήδη προκήρυξη για την επίθεση της στα ΜΑΤ, η δεύτερη ωστόσο, ανέλαβε τηλεφωνικά την ευθύνη για την επίθεση στο υπουργείο.

Ο παλιός-νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς τη θητεία του στην ηλεκτρική καρέκλα του κτιρίου επί της Π.Κανελλοπούλου. Ωστόσο, είναι αξιοπερίεργο πως ξαφνικά εμφανίστηκαν τρομοκρατικές οργανώσεις μετά από χρόνια απουσίας την περίοδο ανάληψης των νέων του καθηκόντων, σχολίαζαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται τα θέματα τρομοκρατίας.

Ομοιότητες με την επίθεση στον Μιχάλη Χρυσοχοίδη

Η επίθεση αυτή, στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες, σαν τρόπος δράσης, με την επίθεση που είχε σημειωθεί πριν από αρκετά χρόνια στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όταν ο υπασπιστής του τότε υπουργού άνοιξε φάκελο που προοριζόταν για τον πολιτικό του προϊστάμενο με αποτέλεσμα να εκραγεί η βόμβα που άγνωστοι είχαν αποστείλει. Επικεφαλής του υπουργείου τότε ήταν πάλι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και έπειτα από έρευνες στα υπολείμματα της βόμβας, είχε εντοπιστεί αποτύπωμα του δραπέτη φυλακών και καταζητούμενου πλέον για δολοφονία, Βασίλη Παλαιοκώστα.

Οι μηχανισμοί ελέγχου των δικαστηρίων λειτούργησαν σωστά και απετράπη η έκρηξη του μηχανισμού. Η απενεργοποίηση της από τους αστυνομικούς, είναι ένα …δώρο για τα εγκληματολογικά εργαστήρια καθώς οι αρχές ελπίζουν να εντοπιστούν γενετικό υλικό ή αποτυπώματα των τρομοκρατών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ