Ελλαδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας από την Κυριακή - «Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να περάσει πάνω από όλη τη χώρα»

Η πρόγνωση Μαρουσάκη για αλλαγή του καιρού

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άτομο με ομπρέλα περιμένει σε στάση του τραμ
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πρόγνωση Μαρουσάκη © ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / EUROKINISSI

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πρόγνωση Μαρουσάκη για βαρομετρικό χαμηλό

Η καλοκαιρία θα συνεχιστεί και σήμερα (8.2) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, όμως, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από την Κυριακή (11.2), οπότε και αναμένονται βροχές και καταιγίδες. 

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η ηλιοφάνεια σήμερα (8.2) θα επικρατήσει στα περισσότερα γεωγραφικά τμήματα της χώρας, με κάποιες τοπικές συννεφιές στα δυτικά, στα νότια και στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν κάποιες βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα προς την περιοχή των Δωδεκανήσων. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα σημειωθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στους 18-22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με κάποιες κατά τόπους αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέχρι 4-5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα βρίσκεται κοντά στους 19-20 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες τοπικές συννεφιές, με τους ανέμους να πνέουν στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία αργά το μεσημέρι θα προσεγγίσει τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πρόγνωση Μαρουσάκη

Την Παρασκευή (9.2) στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένεται θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες, ενώ από το Σάββατο (10.2) ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί. Την Κυριακή (11.2) νέα κακοκαιρία έρχεται από τα δυτικά, και τη Δευτέρα (12.2) ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται να περάσει πάνω από όλη τη χώρα, με βροχές και καταιγίδες. Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από την κακοκαιρία θα είναι το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Το βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει μεγάλο όγκο νερού τοπικά, πτώση της θερμοκρασίας, ενώ αναμένονται και χιόνια σε ορεινές περιοχές με υψόμετρο τα 1.200 μέτρα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyzftzz6s2bt)

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή - Πρόγνωση από την ΕΜΥ

Πρόγνωση για αλλαγή του σκηνικού του καιρού με βροχές και καταιγίδες από την Κυριακή κάνει και η ΕΜΥ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 09-02-2024

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα σποραδικές καταιγίδες, όμως από το μεσημέρι και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστεί ομίχλη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ, που από το βράδυ στα δυτικά θα ενισχυθούν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 18 με 19 βαθμούς και κατά τόπους στα κεντρικά και νότια τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10-02-2024
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών βροχών μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και το βράδυ στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά έως 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 11-02-2024
Αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στη χώρα, με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα βορειοδυτικά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά στα δυτικά και τα βόρεια.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 μποφόρ. Από το βράδυ στα δυτικά αναμένεται να εξασθενήσουν.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 12-02-2024
Σε όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία στην ανατολική χώρα πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά στα δυτικά θα εξασθενήσουν.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο 8 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ