Ελλαδα

Πληθαίνουν τα μπλόκα των αγροτών: Εντάσεις με την αστυνομία και φωτιές

Διάλογο με ανοικτούς δρόμους ζητά η κυβέρνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγρότες: Νέα μπλόκα και φωτιές σε Καρδίτσα, Βοιωτία και Πλατύκαμπο
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI)

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Νέα μπλόκα και φωτιές σε Καρδίτσα, Βοιωτία και Πλατύκαμπο

Σε νέα μπλόκα δρόμων και τελωνείων προχωρούν από το πρωί οι αγρότες σε όλη τη χώρα, δίνοντας προθεσμία τριών ημερών στην κυβέρνηση για να δώσει απαντήσεις στα βασικά τους αιτήματα.

Αγρότες: «Ο πρωθυπουργός να μας δώσει απαντήσεις»

Νωρίτερα οι αγρότες στην περιοχή του Κάστρου Βοιωτίας έκλεισαν το ρεύμα προς Αθήνα στο 110 χιλ της ΠΑΘΕ. Στο μπλόκο του Πλατυκάμπου έκαψαν άχυρα και λάστιχα ενώ μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, πραγματοποιήσαν πεζή αποκλεισμό της ΠΑΘΕ στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη στον κόμβο του Πλατυκάμπου, όπου και πραγματοποίησαν συνέλευση. Αγρότες της Καρδίτσας και των Φαρσάλων απέκλεισαν τον Ε-65.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ ΛΑΡΙΣΑΣ (EUROKINISSI

«Ο πρωθυπουργός γνωρίζει τα αιτήματά μας, έχει τρεις μέρες να μας δώσει απαντήσει. Μέχρι τότε εμείς θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις. Κλείνουμε εθνικές οδούς, σύνορα, τελωνεία 5 με 7 το απόγευμα κάθε μέρα» τόνισε ο Αθανάσιος Βασιλακάκης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Αλεξάνδρειας; Ημαθίας.

«Η απόφαση να στείλουμε στον πρωθυπουργό συγκροτημένα τα αιτήματα με μία επιτροπή ολιγομελή, η οποία και αυτή θα είναι έτοιμη το απόγευμα, νομίζω ότι το προσκλητήριο και η επιθυμία και του πρωθυπουργού και η δικιά μας να βρεθούμε λοιπόν υλοποιείται. Είπαμε ότι σε δύο μέρες, Πέμπτη βράδυ, περιμένουμε αυτό το μήνυμα του πρωθυπουργού ότι μπορεί να γίνει συνάντηση» τόνισε το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Πλατυκάμπου, Κώστας Μητροδήμος.

Κυβέρνηση: «Διάλογος με ανοιχτούς δρόμους»

«Η πόρτα του γραφείου του πρωθυπουργού όχι μόνο για τους αγρότες συνολικά για επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες είναι αποδεδειγμένα ανοιχτή» η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην ΕΡΤ «καμιά περίπτωση ο πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης να αρνηθεί θεσμική συνάντηση με εκπροσώπους επαγγελματιών και μάλιστα ενός κλάδου ο οποίος είναι μία από τις πιο βαριές βιομηχανίες της χώρας μας, απλά περιμένουμε να υποβληθεί προφανώς ένα συγκεκριμένο αίτημα, μία συγκεκριμένη συνάντηση, με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο».

Αγρότες της Δυτικής Θεσσαλονίκης πεζή ανεβήκαν στην Εθνική οδό στο ύψος της αερογέφυρας των Μαλγάρων και απέκλεισαν το ρεύμα προς την πόλη. «Θέλουμε απαντήσεις, λύσεις στα προβλήματά μας[…] Η δουλειά μας δεν είναι να κάνουμε διάλογο. Η δουλειά μας είναι να παράγουμε και δεν μας το επιτρέπουν» τόνισαν μπροστά στην κάμερα.

Επίσημη πρόσκληση απηύθυνε ο Λευτέρης Αυγενάκης προς το Συντονιστικό των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα να σχηματίσουν αντιπροσωπεία και να έλθουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. «Όσο η οικονομία της χώρας βελτιώνεται, άλλο τόσο εξορθολογίζουμε ζητήματα που είναι στρεβλά. Δεν τελειώσαμε όμως, είμαστε σε μια διαρκή εξέλιξη, σε μια διαρκή πορεία» τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι.

Πηγή: ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ