Ελλαδα

Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: Πώς τα διαγραμμένα μηνύματα οδηγούν σε σπείρα αρχαιοκαπήλων

Τι εντόπισαν οι αρχές στο κινητό του κρεοπώλη

Γιώργος Σόμπολος
Γιώργος Σόμπολος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι - Η σορός του εντοπίστηκε 18 μέρες μετά την εξαφάνισή του
Ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος δολοφονήθηκε στο Μεσολόγγι - Η σορός του εντοπίστηκε 18 μέρες μετά την εξαφάνισή του © Facebook

Μεσολόγγι - Μπάμπης Κούτσικος: Τα μηνύματα για σπείρα αρχαιοκαπήλων και τα αποτελέσματα DNA 

Συνεχίζονται σήμερα, για μια ακόμη ημέρα, οι έρευνες του ειδικού πραγματογνώμονα στο Μεσολόγγι προκειμένου να εντοπιστεί η κυνηγετική καραμπίνα του Μπάμπη Κούτσικου, η οποία αγνοείται όπως επίσης και το κινητό του τηλέφωνο. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα δεν απέφεραν αποτελέσματα και σήμερα, Τετάρτη, οι έρευνες θα συνεχιστούν μήπως και εντοπιστεί κάποιο από τα δύο ευρήματα ίσως και τα δύο, που θα δώσουν νέα ώθηση στην υπό διερεύνηση υπόθεση.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyvahx33avox)

Μεσολόγγι - Δολοφονία Μπάμπη Κούτσικου: Διαγραμμένα μηνύματα οδηγούν σε σπείρα αρχαιοκαπήλων

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν λάβει στα χέρια τους τα πρώτα αποτελέσματα από τα διαγραμμένα μηνύματα από το κινητό του προφυλακισμένου για την υπόθεση της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη. Κάποια εξ’ αυτών, αναφέρονται σε λαθρανασκαφές για αρχαία αλλά και κάποια ακόμη αδικήματα, τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αστυνομικών. Αρχαία, ναρκωτικά, διακίνηση παράνομων αντικειμένων είναι μόνο μερικά από τα όσα αναφέρονται σε συνομιλίες που είχε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του Μπάμπη, με συγκεκριμένα πρόσωπα.

Και αυτά τα μηνύματα, είναι μόνο λίγα από αυτά που ανακτήθηκαν έως τώρα, αναφέρουν αστυνομικοί που συμμετέχουν στις έρευνες. Τα πρόσωπα αυτά τα οποία εμφανίζονται να συνομιλούν για τις προαναφερόμενες παρανομίες, αναμένεται τις επόμενες ώρες να κληθούν για κατάθεση από τις αρχές, προκειμένου να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις. Οι αστυνομικοί, μετά τη διερεύνηση των τραπεζικών λογαριασμών του υπόπτου -εκείνη τη χρονική στιγμή- κρεοπώλη για την εξαφάνιση του Μπάμπη, διαπίστωσαν ύποπτες συναλλαγές και άρχισαν μια παράλληλη έρευνα για υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας.

Μεσολόγγι - Μπάμπης Κούτσικος: Ανοίγει η έρευνα από τα διαγραμμένα μηνύματα

Τα μηνύματα που εντοπίστηκαν να έχουν διαγραφεί στο κινητό του κατηγορούμενου, ανοίγουν για τα καλά μια έρευνα, στην οποία φαίνεται πως εμπλέκονται αρκετά πρόσωπα, κυρίως κάτοικοι του Μεσολογγίου αλλά και γύρω περιοχών.  Η υπόθεση μάλιστα, χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα σοβαρή από τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση αφού προκύπτουν ενδείξεις για σωρεία σοβαρότατων αδικημάτων για συγκεκριμένους υπόπτους. Κάποιοι εξ’ αυτών, είναι οι αποκαλούμενοι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, επιχειρηματίες, εργάτες ενώ κάποιοι είναι γνώριμοι των διωκτικών αρχών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyuzs21negv5)

Μεσολόγγι: Εν αναμονή των αποτελεσμάτων DNA από τα νύχια του Μπάμπη

Ως προς την υπόθεση που αφορά τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου, οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα από τον γενετικό έλεγχο στα νύχια του 31χρονου, μιας και οι έρευνες για ξένο DNA στα ρούχα του, βγήκαν αρνητικές. Η ανακρίτρια περιμένει να λάβει στα χέρια της τα αποτελέσματα όλων των εξετάσεων, προκειμένου να καλέσει εκ νέου για συμπληρωματική απολογία τον προφυλακισμένο κρεοπώλη. Κάτι που δεν αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται πως οι αστυνομικοί αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών από ένα ακόμη κινητό τηλέφωνο, το οποίο είχε παραδώσει στις αρχές ένας εκ των στενών φίλων του κρεοπώλη. Οι αστυνομικοί ζήτησαν τη συσκευή προκειμένου να διαπιστώσουν εάν το πρόσωπο αυτό, έχει την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση εξαφάνισης και δολοφονίας του Μπάμπη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ