Αθωώθηκε ο 42χρονος που κατηγορήθηκε ότι συνέθλιψε με το πόδι του ένα γατάκι
Ελλείψει στοιχείων οι δικαστές αποφάσισαν να τον αθωώσουν
Θεσσαλονίκη: Απαλλάχτηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών 42χρονος που κατηγορήθηκε ότι σκότωσε ένα γατάκι
Απηλλάγη με βούλευμα του αρμόδιου Δικαστικού Συμβουλίου ο 42χρονος που κατηγορείτο ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου μία νεογέννητη γάτα, τον Αύγουστο του 2022, επί της οδού Ερμού, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Αξιολογώντας το σύνολο των διαθέσιμων αποδεικτικών μέσων, οι δικαστές τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τον δράστη της ειδεχθούς πράξης και κατά συνέπεια τον απήλλαξαν από την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία, κακουργηματικού χαρακτήρα, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα το οποίο κατέστη ήδη αμετάκλητο.
Με ποια στοιχεία κατηγορήθηκε
Ο 42χρονος, δικηγόρος και διδάκτωρ Πανεπιστημίου, είχε καταστεί κατηγορούμενος μετά από έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, την οποία προκάλεσε καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης. Τα στοιχεία που τον βάρυναν ήταν υλικό από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, όπως επίσης μία μαρτυρία ενός καταστηματάρχη.
Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνείτο της κατηγορία που του αποδόθηκε, δηλώνοντας ότι ουδεμία σχέση έχει με τον εικονιζόμενο στο βιντεοληπτικό υλικό. Προς αυτή την κατεύθυνση προσκόμισε στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα και διαχρονικές φωτογραφίες του ιδίου που αντιπαραβλήθηκαν με αυτές τις δικογραφίες.
Στο απαλλακτικό βούλευμα περιγράφεται ότι ο εικονιζόμενος στο συγκεκριμένο υλικό, διαφέρει εμφανώς και σωματοδομικά και στα χαρακτηριστικά του προσώπου από τον κατηγορούμενο, ενώ η παραπάνω μαρτυρία αξιολογήθηκε από τους δικαστές ως μη πειστική και μη αξιόπιστη. Ελλείψει δε, άλλων στοιχείων οι δικαστές αποφάσισαν να τον αθωώσουν.
«Ο εντολέας μου υπέστη τεράστια ταπείνωση και ηθική βλάβη από την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά νιώθει δικαιωμένος. 'Αλλωστε πρόκειται για εκλεκτό μέλος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και τέτοιες απαράδεκτες πράξεις δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και την παιδεία του» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο Κώστας Τσάκος, συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου. Σχολιάζοντας δε, την μαρτυρία που ενοχοποίησε τον άντρα, ο κ. Τσάκος ανέφερε ότι «αυτός που δήθεν τον αναγνώρισε, κατέθεσε ιδιοτελώς και ωθούμενος από ταπεινά ελατήρια».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Αναλυτικά το ωράριο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.