Ελλαδα

Η συγκλονιστική αποκάλυψη της Ευαγγελίας Πλατανιώτη: «Είχα σκοπό να αποσυρθώ πέρσι αλλά πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”»

Το «τεράστιο ευχαριστώ» στις προπονήτριές της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ήταν έτοιμη να αποσυρθεί πέρυσι αλλά «πείσμωσε»
© EPA/GIUSEPPE LAMI

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Ήταν έτοιμη να αποσυρθεί πέρυσι αλλά «πείσμωσε»

«Είμαι πάρα πολύ συγκινημένη, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα είναι κάτι μαγικό, είναι κάτι μοναδικό», τόνισε η Ευαγγελία Πλατανιώτη, παγκόσμια πρωταθλήτρια υγρού στίβου στη Ντόχα.

«Είχα σκοπό να αποσυρθώ πέρσι από το σόλο», τόνισε. Όπως είπε «για να είμαι ειλικρινής πέρσι ήταν σκοπός μου να ήταν η τελευταία μου συμμετοχή στο σόλο. Δυστυχώς είχα πολύ ελλιπή προετοιμασία, γνώριζα τις δυνατότητές μου για αυτό και πείσμωσα και είπα “θα συνεχίσω μέχρι τη Ντόχα”».

Η ίδια εξέφρασε ένα τεράστιο ευχαριστώ στις προπονήτριές της: «πρώτα από όλα στις προπονήτριες της Ελληνικής Ομοσπονδίας, την κυρία Αναστασία Γκούτσεβα, την κυρία Ναταλία Τσερνέτσκα, την κυρία Χρυσάνθη Θαλασσινίδου, αλλά και την Ισπανίδα προπονήτρια Άννα Ταρές. Πέρυσι ήταν μαζί μου και οι τέσσερις, καθώς και φέτος, ήταν η δύναμή μου για να συνεχίσω».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη συγκέντρωσε 272.9633 πόντους με το εκπληκτικό της πρόγραμμα και κατέκτησε την πρώτη θέση, κλείνοντας τον τελικό.

Το χρυσό μετάλλιο «κρύβει πολύ σκληρή δουλειά»

Μιλώντας αργότερα στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, η Πλατανιώτη τόνισε ότι το χρυσό μετάλλιο «κρύβει πολύ σκληρή δουλειά, πολλές ώρες προπόνηση, πολλή κούραση, πολύ πείσμα και πάρα πολλή θέληση».

Για τον τελικό ανέφερε ότι «μου αρέσει πάρα πολύ να αγωνίζομαι τελευταία. Είναι σαν να κλείνω την παράσταση. Πλέον δεν γίνεται κλήρωση για το πώς θα αγωνιστούμε, είναι με βάση την κατάταξή μας στον προκριματικό, αντιστρόφως βέβαια.

Ήταν η καλύτερη θέση που θα μπορούσα να έχω. Στο μυαλό μου είχα μόνο την εκτέλεσή μου. Τις οδηγίες των προπονητριών μου, το ότι μπορώ να τα καταφέρω, το ήξερα ότι μπορούσα να το κάνω καθώς το έχω δουλέψει.

Συνεχώς στο μυαλό μου ήταν η κάθε μου κίνηση, το τι πρέπει να προσέχω και τι να σκέφτομαι ή να μην σκέφτομαι».

Οσο για το γεγονός ότι οι βασικές αντίπαλές της ανέβασαν το βαθμό δυσκολίας του προγράμματός τους, σε σχέση με τον προκριματικό, προκειμένου να κατορθώσουν να την υποσκελίσουν, η Πλατανιώτη είπε:

«Εγώ ήξερα πως είχα βάλει πάρα πολύ ψηλά τον πήχη. Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξω κάτι στον τελικό. Πίστευα στη δυσκολία που είχα βάλει, πίστευα στη δουλειά που έχω κάνει, και αυτό που έκανα ήταν απλά να ακολουθήσω το πλάνο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ