Ελλαδα

Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας

Η έκρηξη του μηχανισμού προξένησε σημαντικές φθορές στην τράπεζα και τις τζαμαρίες γειτονικών καταστημάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας

Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπ. Εργασίας – Τι εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

Ηχητικό ντοκουμέντο από την έκρηξη της βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας στην περιοχή. Ο ήχος που ακούγεται είναι εκκωφαντικός και φανερώνει τη μεγάλη ισχύ της έκρηξης στο κέντρο της Αθήνας.

Πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση

Η βόμβα εξερράγη στη 01:29 τα ξημερώματα. είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στις 00:50 στην «Εφημερίδα των Συντακτών» από άγνωστο άνδρα ο οποίος ενημέρωσε για τον μηχανισμό, ενώ ανέφερε πως την ευθύνη για την επίθεση αναλαμβάνει η «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση η οποία χρησιμοποίησε έναν παρεμφερή τρόπο για την επίθεση της, με αυτόν που είχαν χρησιμοποιήσει τα μέλη της επίσης πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη». Σε εκείνη την περίπτωση, οι τρομοκράτες, είχαν τοποθετήσει τον μηχανισμό που βρισκόταν μέσα σε ένα τάπερ, κάτω από ένα φυλάκιο των εγκαταστάσεων.

Aυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός

Η βόμβα που εξερράγη σήμερα τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας ήταν ένας αυτοσχέδιος ωρολογιακός εκρηκτικός μηχανισμός με τους αστυνομικούς να διερευνούν το είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε. Η έκρηξη του μηχανισμού προξένησε σημαντικές φθορές στην τράπεζα και τις τζαμαρίες γειτονικών καταστημάτων. Εάν και η τσάντα με την βόμβα βρέθηκε κρεμασμένη στα κάγκελα της τράπεζας «Alpha», στόχος της επίθεσης ήταν το υπουργείο Εργασίας, ακριβώς απέναντι.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο υπουργείο βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατών. Οκτώ χρόνια νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 12 Δεκεμβρίου 2016 τρομοκράτες της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών» είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε σακίδιο πλάτης κλειδωμένο στα κάγκελα με κλειδαριά μοτοσυκλέτας.

Αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ανέλαβε τις έρευνες για την υπόθεση, έχουν ξεκινήσει και συγκεντρώνουν οπτικό υλικό από κάμερες της ευρύτερης περιοχής, αναζητώντας τις κινήσεις των τρομοκρατών πριν και μετά το χτύπημα. Το υλικό από την τράπεζα που θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας, έχει παραληφθεί ήδη από τις αρχές και εξετάζεται ενώ αναζητείται το δρομολόγιο διαφυγής των τρομοκρατών.

Η νέα τρομοκρατική επίθεση, η δεύτερη μέσα σε διάστημα μόλις 1,5 μήνα έχει θέσει σε συναγερμό την αστυνομία που βλέπει το …φάντασμα της τρομοκρατίας να επανέρχεται δριμύτερο μετά από αρκετά χρόνια.

Η οδός Σταδίου έχει παραδοθεί στην κυκλοφορία αφού οι αστυνομικοί της σήμανσης έχουν ολοκληρώσει τις έρευνες τους στο σημείο της επίθεσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ