Ελλαδα

Πατέρας Καμπανού: «Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα για την οπαδική βία, να ενώσουμε τις φωνές μας»

«Δεν μπορούμε ξαφνικά να γίνουμε μία "κοινωνία αγγέλων"», τόνισε ο Αριστείδης Καμπανός

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πατέρας και η μητέρα του Άλκη Καμπανού
Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας © ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού για τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας - Δύο χρόνια από τη δολοφονία του γιου του 

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν από τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και η οπαδική βία παραμένει σε έξαρση. Ο κ. Αριστείδης Καμπανός, πατέρας του 19χρονου που έχασε τη ζωή του στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης, μετά από επίθεση με οπαδικά κίνητρα, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ για τα μέτρα αντιμετώπισης της οπαδικής βίας, σχολιάζοντας ότι δεν αρκούν.

«Υπάρχουν κάποιοι θερμοκέφαλοι οι οποίοι συνεχίζουν, δεν μπορούν να ακούσουν τα μηνύματα που δίνει όλη η κοινωνία», είπε ο κ. Καμπανός και συνέχισε: «Δεν φτάνουν μόνο τα μέτρα και οι νόμοι που παίρνει η πολιτεία, δεν φτάνουν οι αυστηρές ποινές. Πρέπει σε αυτό τον αγώνα να συμμετέχουμε όλοι μαζί».

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού για τη συγκινητική συνάντηση με τον μικρό Λέανδρο

Με αφορμή τη συνάντησή του με τον μικρό Λέανδρο χθες ο Αριστείδης Καμπανός ανέφερε: «Υπάρχουν παιδιά που πιθανόν να έχουν αναπηρία αλλά έχουν δύναμη ψυχής και δίνουν ένα μήνυμα προς όλο τον κόσμο ότι “φτάνει ως εδώ, δηλαδή φτάνει”. Θρηνούμε ήδη τρία θύματα μέσα σε δύο χρόνια και είναι βαρύς ο φόρος που έχει δώσει η κοινωνία μας στο κομμάτι αυτό. Τα παιδιά αυτά δώσανε το μήνυμα και εμείς πρέπει να τα ακούσουμε. Τα παιδιά είναι το μέλλον της Ελλάδας και σε αυτά εδώ πρέπει να δώσουμε βάση, βάσεις σαν οικογένεια, σαν κοινωνία».


Πατέρας Άλκη Καμπανού: «Δεν μπορούμε ξαφνικά να γίνουμε μία "κοινωνία αγγέλων"»

«Είναι προς τιμή της Πολιτείας και νομίζω πρέπει να εκτιμήσουμε αυτό που κάνανε οι πολιτικοί και να πούμε μπράβο στους πολιτικούς που ενώθηκαν. Δεν ξέρω αν είναι πρώτη φορά που ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλους το να γίνει η ημέρα φιλάθλου η 1η Φεβρουαρίου. Δεν το λέω από ιδιοτελή σκοπό, επειδή ήταν ο Άλκης. Μπορεί να ήταν στη θέση του Άλκη, ο Μιχάλης να ήταν ο Γιώργος, να ήταν στη θέση τη δικιά μου ένας άλλος πατέρας – έτυχε να είμαι εγώ. Μπράβο στους πολιτικούς που πέρα από τις “φανέλες” διαφορετικών κομμάτων που φοράνε, ενώθηκαν στον πόλεμο αυτό, τον πόλεμο της οπαδικής βίας», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης στην ΕΡΤ ο πατέρας του Άλκη Καμπανού και συνέχισε:

«Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις και να αλλάξουμε από τη μία μέρα στην άλλη και ξαφνικά να γίνουμε μία “κοινωνία αγγέλων”. Υπάρχουν φυσικά πολλά προβλήματα να υπερβούμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα που θέλει ωρίμανση σε αυτή την κοινωνία. Σιγά – σιγά βλέπω ότι γίνονται θετικά βήματα και άλλωστε δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε μπροστά, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να γίνουν βήματα προς τη θετική κατεύθυνση και αυτό κυρίως είναι στο θέμα της πρόληψης. Στο θέμα του να δώσουμε τα σωστά μηνύματα στα παιδιά μας, σωστές ηθικές βάσεις και να καταλάβουν ότι ο κυριότερος σκοπός της ζωής μας είναι οι σχέσεις μας με τους συνανθρώπους μας. Ότι όταν δίνουμε αγάπη παίρνουμε αγάπη, όταν δίνουμε μίσος παίρνουμε μίσος. Και αυτό το μήνυμα το λάβουν τα παιδιά και βγάλουμε μια καινούργια γενιά, θα φτιάξουμε και μια καλύτερη κοινωνία» τόνισε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.

Ερωτηθείς αν με το άνοιγμα των γηπέδων στις 12 Φεβρουαρίου θα πήγαινε να παρακολουθήσει έναν αγώνα από τις κερκίδες, ο Αριστείδης Καμπανός επεσήμανε: «Φυσικά θα μπορούσα να παρακολουθήσω. Άλλωστε παρακολουθώ στιγμιότυπα και από την τηλεόραση. Μου αρέσει ο αθλητισμός. Ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και πρέπει να καταλάβουμε ότι είναι πολιτισμός. Σίγουρα μπορώ να πάω και σε ποδοσφαιρικό αγώνα και σε οποιονδήποτε αγώνα να συμμετάσχω και να δείξουμε μια διαφορετική εικόνα ως φίλαθλοι και όχι ως οπαδοί. Δεν μου αρέσει η λέξη οπαδός, γιατί οπαδός σημαίνει ακόλουθος. Αγαπάμε το ποδόσφαιρο και μόνο καλό μπορούμε να κάνουμε άμα έχουμε σωστή συμπεριφορά».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyudj9mpl7mh)

Διαβάστε περισσότερα για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ