Ελλαδα

Nέο παραλήρημα του Μητροπολίτη Σεραφείμ: Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα αν βαπτιστούν

«Τζιχάντ» κατά του νομοσχεδίου από τον επικεφαλής της εκκλησίας Πειραιώς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητροπολίτης Σεραφείμ: θα γίνουν ομοφυλόφιλα τα παιδιά των ομοφυλοφίλων
© ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Τα παιδιά των ομοφυλόφιλων θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα αν τα βαφτίσουμε 

Εναντίον του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών εμφανίστηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάλεσε όσους βουλευτές υπερψηφίσουν«να μην ξαναέρθουν στην Εκκλησία». 

Ερωτηθείς για το θέμα της τεκνοθεσίας τόνισε πως «δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά» γιατί, όπως είπε, «αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι ευφάμαρτο και κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι».

«Δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια»

«Ο ομοφυλόφιλος θέτει τον εαυτό του εκτός Εκκλησίας από μόνος του» υπογράμμισε και δήλωσε «δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος».

«Δεν θα βαφτίζουμε τα παιδιά από τα ομόφυλα ζευγάρια για τρεις λόγους. Πρώτον λείπει η πίστη. Άρα ο νηπιοβαπτισμός δεν λειτουργεί. Η Εκκλησία έχει ένα δόγμα ένα ήθος, αλίμονο αν κάνεις ό,τι θέλεις» ξεκαθάρισε κόντρα στην πρόσφατη δήλωση του Αρχιεπισκόπου ο οποίος δήλωσε ότι πρόσφατα ότι η εκκλησία θα δέχεται τα παιδιά στο μυστήριο.

«Ο ιερέας ή ο Επίσκοπος πρέπει να συμπράξει στην πράξη αυτή, γίνονται χαρτιά, έγγραφα, στα οποία υπογράφουμε. Θα υποχρεωθώ εγώ με αυτόν τον πλάγιο τρόπο να αναγνωρίσω τον γάμο των ομοφυλοφίλων;» συμπλήρωσε.

Ο τρίτος λόγος σύμφωνα με τον μητροπολίτη Πειραιώς είναι πως αν η Εκκλησία βαπτίσει αυτά τα παιδιά θα απενοχοποιήσει στα παιδιά αυτήν την αντίληψη πως αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι κάτι ευφάμαρτο και κακό. Θα γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλοι». «Δεν μπορείς να είσαι μέλος της Εκκλησίας και να είσαι ομοφυλόφιλος» συμπλήρωσε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ