Ελλαδα

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπoυλος: Δεν έχω ξοδέψει τα χρήματα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

«Δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς» ανέφερε

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κωνσταντίνος Πολυχρονόπoυλος
© (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπoυλος: Δεν έχω ξοδέψει τα χρήματα της κοινωνικής κουζίνας - «Δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς» ανέφερε 

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν έχει παίξει ποτέ στον τζόγο τα χρήματα της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star.

«Τα χρήματα του «Αλλου Ανθρώπου» πήγαιναν όλα στον «Άλλο Άνθρωπο», δεν έχω πάρει ούτε δέκα σεντς», ξεκίνησε τη συνέντεξη λέγοντας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cys9k5t6ck6p)

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος διέψευσε πως είναι εξαρτημένος από τον τζόγο ενώ ξεκαθάρισε πως δεν χρησιμοποίησε ποτέ χρήματα της οργάνωσης για προσωπικό όφελος ενώ για το αν έχει ελεχθεί ποινικά για τη δράση του είπε πως «δεν έχω κληθεί ποτέ επί 13χρόνια».

Για τις τραπεζικές κάρτες: « Θα φανεί η αλήθεια για την διαχείριση των χρημάτων. Τις τραπεζικές κάρτες από τους δύο λογαριασμούς τις διαχειριζόμουν εγώ και δεν διαθέτω άλλον ατομικό λογαριασμό.

«Δεν έχω εταιρείες, ούτε κρυφά σχήματα, ούτε θυρίδες, ούτε ομόλογα, ούτε παπάκι καν. Ακόμη και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του 'Αλλου Ανθρώπου και είμαι περήφανος γι' αυτό» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: Δεν περίμενα ποτέ μετά από 13 χρόνια κοινωνικής δράσης να βρεθώ κατηγορούμενος.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπoυλος: Νέα δήλωση μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του - Απαντήσεις για τις κατηγορίες που του αποδίδονται

Σε νέα δήλωση μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων του, Αλέξανδρου Κατσίφου και Νικόλαου Αλεξανδρή, προχώρησε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αναφορικά με την υπόθεση απάτης που κατηγορείται.

Μεταξύ άλλων ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος αναφέρει πως «τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου» ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι «οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν».

Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Είκοσι εκατομμύρια γεύματα, με μετριοπαθείς υπολογισμούς. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα σε ανθρώπους που δεν ψάχνουν στους κάδους απορριμμάτων για κάτι φαγώσιμο. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα αγάπης σε παιδιά που δεν τσακώνονται μπροστά στους κάδους για τα σκουπίδια που πετούν στις λαϊκές αγορές. Είκοσι εκατομμύρια γεύματα ελπίδας σε όποιον έχει ανάγκη, χωρίς διακρίσεις, χωρίς κριτήρια.

Σε εκείνους που βιώνουν τις τραγικές συνθήκες του έσχατου ξεπεσμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης, στους άνεργους, στους άστεγους, στα πλημμυρισμένα χωριά της Θεσσαλίας, στο καμένο Μάτι, στις φωτιές από την Αλεξανδρούπολη ως την Αρχαία Ολυμπία, στη δομή της Μόριας, στα χρόνια του κορονοϊού, στην σεισμόπληκτη Τουρκία, στην εμπόλεμη Ουκρανία, οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη και χρειάζεται βοήθεια.

Τόσες ημέρες κατηγορούμαι και διαπομπεύομαι χωρίς να έχει απαγγελθεί σε βάρος μου οποιαδήποτε κατηγορία, χωρίς να με έχει καλέσει οιαδήποτε Αρχή να δώσω, έστω, εξηγήσεις, χωρίς να έχω κληθεί να πω την άποψή μου.

Ουδέν επιλήψιμο, ουδέν μεμπτό υπάρχει σε βάρος μου, πολλώ δε μάλλον σε βάρος του «άλλου ανθρώπου». Δεν έχω εταιρίες, δεν έχω κρυφά σχήματα, δεν έχω στο όνομά μου ούτε ακίνητο, ούτε αυτοκίνητο, ούτε περιουσία, ούτε καταθέσεις, ούτε θυρίδες, ούτε πράγματα αξίας, ούτε «παπάκι» καν, ακόμα και σήμερα κοιμάμαι στην κουζίνα του «Αλλου Ανθρώπου», εκεί θα με βρείτε και σήμερα και αύριο. Και είμαι περήφανος γι’ αυτό.

Είναι απολύτως βέβαιον πως οι σε βάρος μου κατηγορίες, εάν και εφόσον απαγγελθούν, θα καταπέσουν.

Ο άλλος άνθρωπος, ο άνθρωπος της βοήθειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνείδησης, του σεβασμού και σήμερα και αύριο θα μαγειρεύει φαγητό για όποιον έχει ανάγκη. Γιατί ο «άλλος άνθρωπος» είναι ο αληθινός άνθρωπος.

Αυτόν, τον αληθινό άνθρωπο, έχουμε υποχρέωση να τον κρατήσουμε πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία. Η ανθρωπιά, η αλληλεγγύη πρέπει να μείνουν πέρα και μακριά από κάθε καχυποψία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ