Ελλαδα

Σε ποιες περιοχές της Αττικής τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε ποιες περιοχές της Αττικής τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Τετάρτη λόγω της κακοκαιρίας
© (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κλειστά σχολεία - Αττική: Που έχει μπει «λουκέτο» λόγω κακοκαιρίας  - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις επόμενες ώρες 

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο Τετάρτη 31/1, τα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων σε Βίλια και Ερυθρές. Αυτή την απόφαση πήρε ο δήμαρχος Μάνδρας-Ειδυλλίας, Αρμόδιος Δρίκος, καθώς ο παγετός που επικρατεί σε όλη την περιοχή καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη τη μετακίνηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cys7n5c8sr1l)

«Απόλυτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους, του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και όλων των συμπολιτών μας», ανέφερε ο κ. Δρίκος και πρόσθεσε: «Οι συνθήκες παγετού που επικρατούν στις δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών, εξαιτίας της χιονόπτωσης, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια και την μετακίνηση των κατοίκων, γι' αυτό τον λόγο όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων των δύο παραπάνω δημοτικών ενοτήτων, θα παραμείνουν και για αύριο κλειστές».

Η κακοκαιρία έχει κάνει αισθητή την παρουσία της με έντονες χιονοπτώσεις, ειδικά σε Βίλια και Ερυθρές. Ο δήμος επιχειρεί διαρκώς, τόσο για να μην κλείσει το οδικό δίκτυο, όσο και για να παρέχει βοήθεια όπου χρειαστεί, ενώ μετά από αίτημα της δημοτικής Αρχής συνδράμουν η πυροσβεστική και μηχανήματα του Στρατού. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχουν διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι. Στο δημαρχείο και στις κεντρικές πλατείες του δήμου γίνεται διάθεση αλατιού σε ατομικές σακούλες.

Κλειστά τα σχολεία και στα Καλάβρυτα

Κλειστά, για προληπτικούς λόγους, θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη τα σχολεία σε περιοχές του Δήμου Καλαβρύτων με σκοπό την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των συνοδών, λόγω της κακοκαιρίας.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος, κλειστές θα παραμείνουν όλες οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της δημοτικής ενότητας Καλαβρύτων, ο δημοτικός παιδικός σταθμός Καλαβρύτων, καθώς και το νηπιαγωγείο, το δημοτικό σχολείο, το γυμνάσιο Ψωφίδας, το γυμνάσιο Δάφνης και το λύκειο Δάφνης.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Θυελλώδεις άνεμους, τοπικά ισχυρές βροχοπτώσεις στα νότια τμήματα της χώρας και χιονοπτώσεις από τη Θεσσαλία και νοτιότερα προκαλεί το σύστημα της κακοκαιρίας που έχει λάβει την ονομασία «AVGI» από την ομάδα της EUMETNET για την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 27/1 επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία και προβλέπει πιο αναλυτικά:

Α. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Ανατολική Στερεά: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, αλλά πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως της Βοιωτίας, με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες.

β) Εύβοια: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις που πρόσκαιρα θα είναι κατά τόπους πυκνές από τις βραδινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

γ) Αττική: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές και στα βόρεια σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο με εξασθένηση από τη νύχτα.

δ) Βόρεια και ανατολική Πελοπόννησος: Σήμερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές, πιθανόν πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι χιονοπτώσεις από τις πρωινές ώρες αύριο θα εξασθενήσουν.

ε) Κρήτη: Σήμερα κατά τόπους έντονες σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από αύριο το απόγευμα.

Β. Πολύ θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 9 και τοπικά 10 μποφόρ θα πνέουν:

α) Σήμερα στο βόρειο, το κεντρικό και βαθμιαία το νότιο Αιγαίο.

β) Αύριο οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στο Αιγαίο αλλά από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα περιοριστούν στα 8 μποφόρ και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κατά τόπους σήμερα κυρίως στις Σποράδες, την Εύβοια, τα ανατολικά τμήματα της Αττικής, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες αύριο, στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Αττική και τις Κυκλάδες και βαθμιαία από τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ