Ελλαδα

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί γιατί δεν είδαμε τα χιόνια που περιμέναμε στην Αττική

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι ούτε Κηφισιά και Άγιος Στέφανος θα δουν χιόνια»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χιονισμένο τοπίο στα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία
Τα χιόνια στην Αττική φαίνεται ότι περιορίζονται στα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία © (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Χιόνια στην Αττική: Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί γιατί δεν είδαμε τη χιονόπτωση που περιμέναμε

Περισσότερα χιόνια στην Αττική περιμέναμε ότι θα πέσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας, όμως, η χιονόπτωση περιορίστηκε στα Βίλια και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη να εξηγεί τελικά δεν ντύθηκαν στα λευκά τα βόρεια προάστια. 

Ο μετεωρολόγος του OPEN εξηγεί σε ανάρτησή του τον λόγο για τον οποίο δεν χιόνισε στην Αττική, παραπέμποντας σε post που είχε κάνει τις προηγούμενες ημέρες. Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είχε αναφερθεί στην «εξαίρεση του βορειοδυτικού τόξου του νομού Αττικής». «Η αστοχία της όλης εκτίμησης ξεκινά από το ότι οι χιονοπτώσεις δεν ξεκινούν από τα υπερβόρεια προάστια της Αττικής, αλλά από πιο πάνω. Πυκνή χιονόπτωση έχουμε στην Εύβοια. Βάλαμε ένα όριο για Κηφισιά και Άγιο Στέφανο και πάνω. Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι ούτε και εκεί θα δουν χιονοπτώσεις οι περιοχές. Τα επίπεδα χιονόπτωσης είναι στα 500 με 600 μέτρα», είπε ο κ. Μαρουσάκης σήμερα από τη συχνότητα του OPEN. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyrs1n8rxajt)

Στις αναρτήσεις του τις προηγούμενες ημέρες, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έγραφε: «Στο νομό Αττικής γενικά φαίνονται υψηλά επίπεδα χιονόπτωσης τα οποία το προγνωστικό μας σύστημα τα υπολογίζει κοντά στα 400 με 500 μέτρα και πάνω. Δηλαδή οι χιονοπτώσεις θα πρέπει να εντοπίζονται από τα 400 με 500 μέτρα και πάνω. Αυτό οφείλεται στον βορειοανατολικό άνεμο ο οποίος έρχεται μέσα από το Αιγαίο. Επειδή μέχρι στιγμής δεν έχει προηγηθεί κάποια αξιόλογη περίοδος με χειμωνιάτικες συνθήκες, οι θερμοκρασίες στη θάλασσα του Αιγαίου είναι πιο υψηλές (16 με 17 βαθμοί) και σε συνδυασμό και με την υγρασία που μεταφέρουν οι άνεμοι αυτοί περνώντας από τη θάλασσα δημιουργούν ένα έντονο ανακάτεμα στο χαμηλό στρώμα της ατμόσφαιρας που στην ουσία ανεβάζει τα επίπεδα χιονόπτωσης. Εξαίρεση στην όλη εξέλιξη αποτελεί το βορειοδυτικό τόξο του νομού Αττικής όπου δεν θα δεχτεί την επίδραση αυτού του βορειοανατολικού ανέμου σε έντονο βαθμό και θα δούμε χιονοπτώσεις πιο οργανωμένες σε ένταση και διάρκεια με ένα ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 με 300 μέτρα και πάνω.

» Ο νομός Αττικής θα δει αξιόλογες χιονοπτώσεις όχι πολύ χαμηλά αλλά σε ένα υψόμετρο τα 400 με 500 μέτρα και πάνω. Δηλαδή ορεινές - ημιορεινές περιοχές και λίγο χαμηλότερα στα υπερβόρεια τμήματα (Δροσιά, Άγιος Στέφανος και πάνω). ΠΡΟΣΟΧΗ στο βορειοδυτικό τόξο (γύρω δηλαδή από τον ορεινό όγκο του Κιθαιρώνα και της δυτικής Πάρνηθας όπου το φαινόμενο θα είναι πιο οργανωμένο σε ένταση και διάρκεια και σε πιο χαμηλά υψόμετρα. Δεν χρειάζεται πανικός στο νομό Αττικής όπου όπως όλα δείχνουν δε φαίνεται να βρισκόμαστε στο επίκεντρο της κακοκαιρίας». 

Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που απασχολεί τα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας μας με κύρια χαρακτηριστικά τις...

Posted by Klearhos Marousakis on Monday, January 29, 2024

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ