Ελλαδα

Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν σήμερα (29.1) κλειστά τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η χιονισμένη αυλή σχολείου που παραμένει κλειστό
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Κλειστά σχολεία σήμερα (29.1) λόγω χιονιά - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα - Αναλυτικά οι περιοχές

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σήμερα Δευτέρα (29.1) σε περιοχές που αναμένεται να πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας, που θα φέρει χιόνια σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, ακόμη και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Από σήμερα έως και την Τετάρτη κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας στην Εύβοια. 

Συγκεκριμένα, στην Εύβοια τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για 3 ημέρες στον Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας αλλά και τα σχολεία των Στροπώνων (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό) και της Στενής (Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο), μετά από απόφαση των τοπικών Αρχών, λόγω κακοκαιρίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyqx7lqaf0s9)

Κλειστά σχολεία σήμερα λόγω χιονιά - Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Το Υπουργείο Παιδείας έχει ενημερώσει ότι όσα σχολεία μείνουν κλειστά, τότε τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν κανονικά αλλά με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα, λόγω κακοκαιρίας, τα μαθήματα της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και του Δήμου Αμυνταίου θα ξεκινήσουν τα μαθήματα μία ώρα αργότερα, μετά από απόφαση των δημάρχων. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί.

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν και τα εξής σχολεία της Αττικής: το 2ο Δημοτικό Παλλήνης, το 1ο Γυμνάσιο Παλλήνης και το 1ο Λύκειο Παλλήνης λόγω προγραμματισμένης διακοπής ρεύματος. Οι δήμοι και οι περιφέρειες βρίσκονται σε επιφυλακή και μέσα στις επόμενες ώρες θα αποφασιστεί εάν και πού θα παραμείνουν τα σχολεία κλειστά ή θα λειτουργήσουν με καθυστέρηση μίας ή 2 ωρών.

Υποχρεωτικές αντιολισθητικές αλυσίδες για τα οχήματα στην Αττική

Σήμερα Δευτέρα (29.1) υποχρεωτικές θα είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλα τα οχήματα που θα κυκλοφορούν στην Αττική, λόγω της κακοκαιρίας, μετά από απόφαση του Διευθυντή Τροχαίας Αττικής. Παράλληλα, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ανεξαρτήτως χρήσεως αντιολισθητικών αλυσίδων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών από τις 22:00 της Κυριακής (28.1).

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από το 5ο χλμ (πρατήριο καυσίμων REVOIL – πρώην CYCLON) του Ν. Αττικής έως το 34ο της Π.Ε.Ο. Ελευσίνας Θηβών του Ν. Βοιωτίας.

Άνδρας τοποθετεί αντιολισθητικές αλυσίδες στο όχημά του
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ