Ελλαδα

Ψεύτικα βίντεο με την εικόνα και τη φωνή γνωστών δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Διαδικτυακή απάτη με τη χρήση ΑΙ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαδικτυακή απάτη σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ - Βίντεο τροποποιήθηκαν ψηφιακά με ΑΙ για μη νόμιμη εκμετάλλευση
© EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

ΕΡΤ: Διαδικτυακή απάτη με την χρήση AI - Το βίντεο χρησιμοποιεί την εικόνα και τη φωνή γνωστών δημοσιογράφων

Την προσοχή των τηλεθεατών και των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης εφιστά η ΕΡΤ σχετικά με διαδικτυακή απάτη, καθώς βίντεο το οποίο έχει τροποποιηθεί ψηφιακά, πιθανώς με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, χρησιμοποιεί τη φωνή και την εικόνα των δημοσιογράφων Χριστίνα Βίδου, Αντριάνα Παρασκευοπούλου και Σμαράγδα Αγορογιάννη καθώς και της παρουσιάστριας της ψυχαγωγικής εκπομπής «Στούντιο 4» της ΕΡΤ, Νάνσυς Ζαμπέτογλου για μη νόμιμη εκμετάλλευσή τους και μάλιστα με το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε.,σε διαφημιστικούς ή και άλλους σκοπούς.

Προσοχή. Έπεσα κι εγώ θύμα ηλεκτρονικής απάτης. Εννοείται ότι δεν συμμετέχω σε κάτι τέτοιο. Εννοείται θα κινηθώ νομικά...

Posted by Xristina Vidou on Wednesday, January 24, 2024

Τα εν λόγω βίντεο αγνώστων συνιστούν προϊόν διαδικτυακής απάτης με περιεχόμενο εντελώς άσχετο με τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ουδεμία σχέση έχουν με οποιαδήποτε εκπομπή και συνεργάτη της ΕΡΤ Α.Ε. , τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επισημαίνεται τέλος, ότι η ΕΡΤ Α.Ε. επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της για την άρση και οριστική παύση της διαδικτυακής απάτης.

Με πληροφορίες ErtNews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ