- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεκινούν τον Φεβρουάριο οι εργασίες ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος
Αγγελούδης: Ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Τον Φεβρουάριο ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος - Τι συζήτησαν ο Στέλιος Αγγελούδης με τον Παναγιώτη Πικραμμένο.
Εντός του Φεβρουαρίου ξεκινούν οι εργασίες ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος στη δυτική Θεσσαλονίκη, όπως ειπώθηκε μετά τη συνάντηση που είχαν στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και συντονιστή του μεγάλου αυτού πρότζεκτ, Παναγιώτη Πικραμμένο.
Μουσείο Ολοκαυτώματος: Σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη
Υποδεχόμενος τον κ. Πικραμμένο, ο δήμαρχος είπε πως το Μουσείο Ολοκαυτώματος αποτελεί για τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία της ένα πολύ σημαντικό έργο.
«Επίσης, είναι ένα έναυσμα για μια περιοχή που δεν έχει αναπτυχθεί ισόρροπα σε σχέση με τις υπόλοιπες του δήμου. Είναι το δεύτερο πλεονέκτημα από τη λειτουργία του Μουσείου που ελπίζουμε και ευελπιστούμε να γίνει εντός του χρονοδιαγράμματος», υπογράμμισε ο κ. Αγγελούδης.
Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος ανέφερε πως το πρότζεκτ έχει διάφορα θέματα και προβλήματα που πρέπει να λυθούν «αλλά πραγματικά προχωράει κι αυτό είναι η αρχή». Κατηγορηματικά, δε, είπε πως οι εργασίες ανέγερσης θα ξεκινήσουν εντός του Φεβρουαρίου.
Πρόσθεσε, πως είναι «ένα έργο όπου είναι σημαντική η συμβολή των τοπικών αρχόντων» και πως η κυβέρνηση σχεδιάζει επίσης την ευρύτερη ανάπλαση με τη δημιουργία ενός διαδρόμου που θα ξεκινάει από το Μουσείο Ολοκαυτώματος και θα καταλήγει μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας με χαρακτηριστικά τοπόσημα.
Ειδικότερα, τόνισε πως η ανέγερση του Μουσείου είναι «ένα σχέδιο που έχει και διεθνή απήχηση και είναι πολύ σημαντικό στο μέτρο που αφορά και την εξωτερική πολιτική της χώρας» εξηγώντας πως έχει δημιουργηθεί μια τριγωνική σχέση με την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Ελλάδα και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά του κράτους του Ισραήλ για την ανέγερση αυτού του Μουσείου.
Αγγελούδης: Προχωρά και η Πλατεία Ελευθερίας
Στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας αναφέρθηκε ειδικότερα ο κ. Αγγελούδης λέγοντας πως είναι ένα έργο που αποτελεί προτεραιότητα για τη διοίκησή του.
«Η Πλατεία Ελευθερίας επιζητούμε να είναι το πρώτο έργο που θα δημοπρατηθεί. Είμαστε στη φάση που επικαιροποιούμε τα τεύχη δημοπράτησης και έπειτα από την ανακοίνωση από το "Πράσινο Ταμείο" ότι συμπληρώθηκε η χρηματοδότηση, νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι -εάν δεν υπάρχουν άλλες τεχνικές δυσκολίες, να δημοπρατήσουμε το έργο. Πιστεύω μέσα στο επόμενο δίμηνο θα είμαστε έτοιμοι να σας πούμε την ακριβή ημερομηνία της δημοπράτησης», ανέφερε στις δηλώσεις του ο δήμαρχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Γενικά αίθριο σκηνικό - Πού αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες
Από την πυρκαγιά κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτικής γης
Οι ενστάσεις που έγιναν δεκτές αντιστοιχούν μόλις στο 2,11% του συνόλου
Η νέα ρύθμιση τροποποιεί την κοινή υπουργική απόφαση του 2021
Την είδηση έκανε γνωστή ο ξάδελφός του, Αιμίλιος Βουγιουκλάκης
Συναγερμός για phishing
Λίγες μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε
Δεδομένου ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες δέχονται μεγάλο αριθμό ερωτημάτων
Στο επίκεντρο το «κυνήγι των ονείρων» των νέων σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο
Πρεμιέρα με ένα κείμενο για το μπάσκετ ως φιλοσοφία ζωής και ένα ποίημα της Μ. Σκουρολιάκου
Με γεμάτα πλοία, πληρότητες 100% στα ΚΤΕΛ και αυξημένη κίνηση στα αεροδρόμια συνεχίζεται η φυγή για το τριήμερο
Αυξάνεται η ποινή για τους παραβάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πώς μπορεί να μειωθεί στο μισό το ποσό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.