Ελλαδα

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα (23.1) λόγω παγετού

Οι περιοχές στις οποίες θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λουκέτο σε σχολεία σήμερα λόγω παγετού
(φωτογραφία αρχείου) © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Κλειστά σχολεία σήμερα Τρίτη (23.1) λόγω παγετού στη Δυτική Μακεδονία - Πού θα λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα (23.1) σχολεία στη Δυτική Μακεδονία, ενώ άλλα αναμένεται να λειτουργήσουν με μειωμένο ωράριο λόγω του ισχυρού παγετού που επικρατεί. 

Σύμφωνα με το grtimes.gr, σήμερα (23.1), με αποφάσεις των Δημάρχων Φλώρινας και Πρεσπών, δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ στον δήμο Αμυνταίου τα σχολεία θα λειτουργήσουν μετά τις 10:00 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην ΠΕ Φλώρινας.

Κλειστά σχολεία σήμερα: Οι περιοχές με μειωμένο ωράριο

Στην ΠΕ Κοζάνης και πιο συγκεκριμένα στους δήμους, Εορδαίας και Βελβεντού τα σχολεία θα ξεκινήσουν στις 10:00. Στους δήμους Κοζάνης και Βοΐου τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:15. Οι παιδικοί σταθμοί σε όλους τους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στο Δήμο Γρεβενών οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν στις 09:15. ενώ τα εσπερινά λύκεια θα ολοκληρώσουν το ωράριό τους στις 20:00. Στον δήμο Δεσκάτης της ΠΕ Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9:00. Όλοι οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στην ΠΕ Καστοριάς οι σχολικές μονάδες στους δήμους Καστοριάς, Άργους Ορεστικού και Νεστορίου θα ξεκινήσουν στις 10:00 ενώ τα εσπερινά σχολεία στην Καστοριά θα ολοκληρώσουν τα μαθήματα στις 21:00. Όλοι οι Παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Δορυφορική απεικόνιση της χιονοκάλυψης στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία

Δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-3 του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2024, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση την εκτεταμένη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε κυρίως την Βόρεια Ελλάδα.

Το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας είναι καλυμμένο από χιόνι, εξαιρώντας ελάχιστες περιοχές γύρω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου σε χαμηλά υψόμετρα. Εκτός, της Δυτικής Μακεδονίας χιονοκάλυψη παρατηρείται και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο Κιλκίς καθώς και σε περιοχές του κάμπου του Αξιού.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά σήμερα (23.1) λόγω παγετού

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ