Ελλαδα

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (22.1) λόγω της κακοκαιρίας

Κανονικά η λειτουργία των παιδικών σταθμών

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (22.1) λόγω της κακοκαιρίας
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα (22.1) λόγω της κακοκαιρίας © (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Κακοκαιρία: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα - Κανονικά η λειτουργία των παιδικών σταθμών 

Η κακοκαιρία «σάρωσε» τη Βόρεια Ελλάδα με έντονους χιονιάδες και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία του δήμου Κιλκίς λόγω του ψύχους.

Με απόφαση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη δεν θα λειτουργήσουν αύριο Δευτέρα 22 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι δομές ειδικής εκπαίδευσης του δήμου Κιλκίς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τον παγετό.

Τα σχολικά μαθήματα θα γίνουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία (τηλεκπαίδευση) σε συνεργασία των προϊσταμένων των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων με τους διευθυντές των σχολείων. Από την απόφαση εξαιρούνται οι δημοτικοί παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί, οι οποίοι θα λειτουργήσουν κανονικά.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά την Δευτέρα τα σχολεία στα Ριζώματα και το Δημοτικό Τριποτάμου - Ράχης.

Συγκεκριμένα δεν θα λειτουργήσουν:

Δημοτικό Σχολείο Ριζωμάτων- Δάσκιου- Σφηκιάς, Νηπιαγωγείο Ριζωμάτων, Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Ριζωμάτων, Δημοτικό Σχολείου Τριποτάμου-Ράχης και το Νηπιαγωγείο Τριποτάμου.

Όλα τα άλλα σχολεία του δήμου Βέροιας θα λειτουργήσουν κανονικά.

Στις 10 το πρωί θα λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Έδεσσας.

Ειδικότερα, από τον δήμο Έδεσσας ανακοινώθηκε ότι αύριο Δευτέρα 22/01/2024 λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αποφασίστηκε με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών/τριών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, κατόπιν επικοινωνίας του αρμόδιου αντιδημάρχου Παιδείας και Αθλητισμού με τον δήμαρχο Έδεσσας, Ιωάννη Τσεπκεντζή, όλες οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τού Δήμου να λειτουργήσουν στις 10 το πρωί. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Επίσης κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, στους δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά στους ανωτέρου δήμους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cykdopgjpkax)

Χιόνια: Οι περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά στη Βόρεια Ελλάδα - Η εξέλιξη του καιρού

Στα λευκά ξύπνησε το Νευροκόπι στους -2 βαθμούς κελσίου η θερμοκρασία. Ο δήμαρχος της περιοχής εξήγησε ότι αυτό είναι φυσιολογικό για την περιοχή, καθώς το κρύο και το χιόνι είναι συνηθισμένο φαινόμενο. 
Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyk7bcfbhzi9)

Στα Γρεβενά είναι από χτες παραμυθένιο το σκηνικο στο Δοτσικό.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyka2h0jrja1)

Στα λευκά είναι και τα ορεινά της Θεσσαλονίκης με τη θερμοκρασία να είναι χαμηλή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyk92k1bafox)

Χιόνισε και στην Κοζάνη ενώ η θερμοκρασία είναι στους -2 βαθμούς Κελσίου. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyk73nfp9np5)

Επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι έως και 9 μποφόρ μέχρι το βράδυ - Νέο εκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Αναλυτικά:

Α. Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία (της τάξεως των 6 - 8 βαθμών Κελσίου) κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας, ενώ στα βόρεια και κεντρικά που ήδη έχει πέσει σημαντικά, θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα, με τοπικά ισχυρό παγετό τις βραδινές ώρες της Κυριακής (21-01-24) και τις πρωινές ώρες της Δευτέρας (22-01-24).

Β. Θυελλώδεις βόρειοι βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ θα πνέουν σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ολόκληρο το Αιγαίο. Σταδιακά από το μεσημέρι της Δευτέρας (22-01-24) θα εξασθενήσουν στα 8 μποφόρ, αρχικά στα βόρεια και από τις βραδινές ώρες και στο υπόλοιπο Αιγαίο.

Γ. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Κυριακή (21-10-24) μέχρι αργά το απόγευμα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τη νύχτα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Δ. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Σήμερα Κυριακή (21-01-24) σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Εύβοιας και από το απόγευμα στα ορεινά της Κρήτης, κατά κανόνα ασθενείς. Οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στη βόρεια Ελλάδα γρήγορα θα σταματήσουν.
β) Τη Δευτέρα (22-01-24) ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ