Ελλαδα

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί αυτήν την ώρα στην Αθήνα λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας
(φωτογραφία αρχείου) © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Κλειστοί δρόμοι τώρα στην Αθήνα λόγω του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προχωρήσει η Αστυνομία, λόγω του συλλαλητηρίου που πραγματοποιούν μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ αναμένεται να κλείσουν και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος, καθώς θα πραγματοποιηθεί πορεία από τα Προπύλαια προς τη Βουλή.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα στα Προπύλαια κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων
(φωτογραφία αρχείου) © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ήδη η ΟΛΜΕ έχει προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 2:00 το μεσημέρι προκειμένου να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως εκφράζει εκ νέου την αντίθεσή του τόσο στα ιδιωτικά πανεπιστήμια όσο και στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν μαζικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 12.00 στο Προπύλαια. Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας από πλευράς του αναφέρει πως «ομόφωνα στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των Πανεπιστημίων».

Μη κρατικά πανεπιστήμια: Υπό κατάληψη ΑΕΙ

Την ίδια ώρα, στα πανεπιστήμια της χώρας παρατείνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών. ΑΕΙ τελούν υπό κατάληψη ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι φοιτητικοί σύλλογοι τμημάτων παίρνουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις διαρκείας. Μέχρι σήμερα, υπό κατάληψη βρίσκονται τουλάχιστον 80 σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εξεταστική περίοδος ξεκινά την επόμενη εβδομάδα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ