Ελλαδα

Στον ανακριτή η 37χρονη που σκότωσε το βρέφος της στην Βέροια

Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βέροια: Στον ανακριτή η 37χρονη που σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της
Βέροια: Στον ανακριτή η 37χρονη που σκότωσε το 6 μηνών βρέφος της © Unsplash

Ημαθία: Στον ανακριτή η 37χρονη που σκότωσε το βρέφος της - Της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση

Στον ανακριτή Βέροιας απολογείται σήμερα η 37χρονη που κατηγορείται ότι ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου το 6 μηνών βρέφος της, στο Μακροχώρι Ημαθίας. Σε βάρος της ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, το βρέφος έφερε κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο και στην στοματική κοιλότητα, ενώ ο θάνατός του προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα.

Η κατηγορούμενη φέρεται να ανέφερε πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, καθώς, φέρεται να αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής φύσεως.

Δικηγόρος 37χρονης παιδοκτόνου: Η κατάστασή της δεν έχει καμία σχέση με τη λογική

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος  37χρονης παιδοκτόνου ανέφερε: «Ο ανακριτής θα προχωρήσει τη διαδικασία ώστε να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Γνωρίζω ότι υπάρχει ένα παλιό ιστορικό της γυναίκας. Το πρωί που την είδα ήταν σε κατάσταση που δεν έχει καμία σχέση με τη λογική. Μου είπε ότι δεν είχε καμιά πρόθεση να σκοτώσει το παιδί, αλλά την ώρα που προσπαθούσε να το ταΐσει δίνοντας του ξένο γάλα, το πίεσε με το ζόρι και κάπως έτσι επήλθε ο θάνατος. Ο πατέρας του παιδιού δεν έχει δείξει απολύτως κανένα ενδιαφέρον εδώ και καιρό».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyawih8ktnc1)

Η 37χρονη - όπως κατέθεσε μάρτυρας - φέρεται να χτυπούσε το παιδί της με μανία μπροστά στα μάτια των δύο μεγαλύτερων παιδιών της, 6 και 7 ετών. Τα παιδιά ήταν εκείνα που έντρομα ειδοποίησαν τον παππού και τη γιαγιά τους, οι οποίοι έμεναν στο απέναντι σπίτι. Όταν το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας, οι γιατροί δεν μπόρεσαν να του σώσουν τη ζωή. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyaqf5wb021d)

Νεκρό βρέφος στην Ημαθία: Η περιγραφή μάρτυρα για την 37χρονη μητέρα

«Είχε μανία. Εγώ της τράβηξα με το ζόρι το μωρό από τα χέρια», περιέγραψε μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να πήρε το παιδί από τα χέρια της 37χρονης. Πρόκειται για γείτονα της οικογένειας.  «Άκουσα τα παιδιά να φωνάζουν για βοήθεια. Πετάχτηκα έξω και πήγα στο σπίτι. Είδα τη μάνα να χτυπάει με μανία το παιδί της. Πάγωσα. Μετά προσπάθησα να το γλιτώσω τραβώντας το αλλά ήταν αργά», δηλώνει ο γείτονας στο thesstoday.gr. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cyadgen3c5gx)

Η 37χρονη ήταν συμμαθήτρια των παιδιών που σκοτώθηκαν στα Τέμπη το 2003

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η 37χρονη μητέρα ήταν συμμαθήτρια των παιδιών που σκοτώθηκαν το 2003 στην τραγωδία των Τέμπη. Η ίδια δεν είχε πάει στη μοιραία εκδρομή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο χαμός των συμμαθητών της, της κόστισε και οδήγησε σε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Τον Ιούλιο του 2022 ένας ακόμη μαθητής της τάξης αυτής, είχε αυτοκτονήσει με δίκαννο σε ηλικία 35 ετών, καθώς δεν μπορούσε να ξεπεράσει την απώλεια των συμμαθητών του. Η μητέρα έπασχε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από επιλόχεια κατάθλιψη, αλλά και μία σοβαρή ψυχική νόσο, για την οποία λάμβανε φάρμακα. 

Η 37χρονη επέστρεψε στο Μακρυχώρι από τη Θεσσαλονίκη, όπου ζούσε καθώς ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ενώ πολύ πρόσφατα είχε διορισθεί ως μόνιμη εργαζόμενη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Αυτήν την περίοδο είχε άδεια ανατροφής τέκνου, ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο της Γιάννη Αργυρίου, που είχε στο παρελθόν αναλάβει άλλη νομική υπόθεση της κατηγορούμενης «ήταν ένας άνθρωπος που χρειαζόταν βοήθεια και που πολύ πρόσφατα αντιμετώπισε και έντονη ενδοοικογενειακή βία, που είχε ως επακόλουθο τη λύση του γάμου της».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ