Ελλαδα

Προσωπικός Αριθμός: Ξεκινάει η εφαρμογή του εντός ημερών

Θα αντικαταστήσει ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και ταυτότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Προσωπικός Αριθμός: Ξεκινάει η εφαρμογή του
Προσωπικός Αριθμός: Ξεκινάει η εφαρμογή του © EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Προσωπικός Αριθμός αναμένεται να εφαρμοστεί σε λίγες μέρες και θα αντικαταστήσει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας

Ο Προσωπικός Αριθμός πολύ σύντομα θα αντικαταστήσει το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ και τον αριθμό δελτίου ταυτότητας (ΑΔΤ) με σκοπό να επιτυγχάνεται η ταυτοποίηση των πολιτών στην παροχή υπηρεσιών από φορείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cxpify5dfksx)

«Είναι θέμα ημερών ή μηνός να μπορέσουμε να ενοποιήσουμε τα τέσσερα διαφορετικά μητρώα της δημόσια διοίκησης, που έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ», δήλωσε στo Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Προσωπικός Αριθμός: Ξεκινάει η εφαρμογή του εντός ημερών
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου © ΕΡΑ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ

O Προσωπικός Αριθμός θα μας ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής μας

Ο Προσωπικός Αριθμός αλλά και η αυτόματη άντληση δεδομένων μέσω του wallet, θα απλοποιήσουν πολλές από τις καθημερινές διεργασίες των πολιτών το 2024.

Προσωπικός Αριθμός: Ξεκινάει η εφαρμογή του εντός ημερών
© ΕΡΑ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο Προσωπικός Αριθμός έχει νομοθετηθεί από το 2020 με στόχο να βάλει τέλος στη διαδικασία προσκόμισης σωρείας εγγράφων που απαιτούνται ακόμα και για απλές συναλλαγές.

Ο Προσωπικός Αριθμός που θα μας ακολουθεί στο υπόλοιπο της ζωής μας, θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ακόμα ψηφία (ένα γράμμα και δύο αριθμοί). Θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες, ενώ τα πρώτα ψηφία του θα τα επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, όταν ανοίξει η ειδική πλατφόρμα στο gov.gr.

Πηγή: ertnews

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ