Ελλαδα

Θετικό σε RSV και στρεπτόκοκκο το 4χρονο παιδί από τη Θάσο που έχασε την ζωή του

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θετικό σε RSV και στρεπτόκοκκο το 4χρονο παιδί από τη Θάσο που έχασε την ζωή του
Θετικό σε RSV και στρεπτόκοκκο το 4χρονο παιδί από τη Θάσο που έχασε την ζωή του © ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ/POOL EUROKINISSI

Θάσος: Θετικό σε RSV και στρεπτόκοκκο το 4χρονο παιδί που έχασε τη ζώη του - Το ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου

Ένα αγοράκι τεσσάρων ετών κατέληξε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, όπου μεταφέρθηκε από την Θάσο, με λοίμωξη του αναπνευστικού το βράδυ των Θεοφανίων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy9hvf9enxgx)

Η επιδείνωση της υγείας του παιδιού

Είχε προηγηθεί επίσκεψη στον παιδίατρο της οικογένειας, ενώ στη συνέχεια νοσηλεύθηκε στο Κέντρο Υγείας και νωρίς το πρωί διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

Από το Νοσοκομείο Καβάλας κρίθηκε αναγκαίο ότι πρέπει να μεταφερθεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης, όπου τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/1) άφησε την τελευταία του πνοή.

Θετικός τόσο στον RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και σε πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes) διαγνώστηκε ο τετράχρονος από τη Θάσο, όπως αναφέρει σε ιατρικό ανακοινωθέν του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Άρρεν 4,5 ετών, μεταφέρθηκε από τους οικείους του στο κέντρο υγείας Πρίνου κατά τις βραδινές ώρες της 6ης Ιανουαρίου με κλινική εικόνα εμπύρετης βρογχιολίτιδας, όπου και αντιμετωπίστηκε αρχικά. Λόγω επιδείνωσης της κλινικής εικόνας κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στο ΓΝ Καβάλας. Λόγω περαιτέρω επιδείνωσης της γενικής κατάστασης με επιμονή του εμπύρετου, αναπνευστική δυσχέρεια και συνοδό αιμοδυναμική αστάθεια, αποφασίστηκε η διασωλήνωση του ασθενούς και η διακομιδή του για περαιτέρω υποστήριξή του στη ΜΕΘ Παίδων του Γ.Ν.Θ Ιπποκράτειο. Ο ασθενής εισήχθη στις 7 Ιανουαρίου απογευματινές ώρες σε πολύ βαρειά γενική κατάσταση. Παρά τις προσπάθειες του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και τη μέγιστη αναπνευστική και λοιπή υποστήριξη κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

Από ειδική μικροβιολογική εξέταση των βρογχικών εκκρίσεων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειο, προέκυψε θετικό αποτέλεσμα για RSV (αναπνευστικό συγκυτιακό ιό) καθώς και για πυογόνο στρεπτόκοκκο (streptococcus pyogenes).

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του και τη συμπαράστασή μας στο βαρύ πένθος τους.

Εκ της Διοικήσεως του Νοσοκομείου».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ