Ελλαδα

Πυροσβεστική: Πάνω από 300 κλήσεις για κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας το τελευταίο 24ωρο

Πολλά προβλήματα προκάλεσε το μπουρίνι που χτύπησε πολλές περιοχές τα ξημερώματα της Κυριακής

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστική: 337 κλήσεις για κοπές δέντρων και βοήθεια
Πυροσβεστική: 337 κλήσεις για κοπές δέντρων και βοήθεια © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSΙ

Πυροσβεστική: 337 κλήσεις για κοπές δέντρων και βοήθεια - Πολλά προβλήματα προκάλεσε το μπουρίνι που χτύπησε πολλές περιοχέςτα ξημερώματα της Κυριακής

Συνολικά 337 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος λόγω της εκδήλωσης θυελλωδών ανέμων συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων σε περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες κλήσεις αφορούν κυρίως κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας.

Συγκεκριμένα:

• Στην Περιφέρεια Αττικής το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 115 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 95 κοπές δέντρων και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 82 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 41 κοπές δέντρων και 5 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 45 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 37 κοπές δέντρων.

• Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 22 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 16 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

• Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 25 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 13 κοπές δέντρων και 2 αφαιρέσεις αντικειμένων.

• Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε11 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 8 κοπές δέντρων.

• Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων

• Στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 15 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 10 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου.

• Στην Περιφέρεια Ηπείρου το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΠΣ έλαβε 7 κλήσεις και πραγματοποιήθηκαν 6 κοπές δέντρων και 1 αφαίρεση αντικειμένου

Τέλος, η Πυροσβεστική καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης καιρικών φαινομένων να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy87bo0gsxfd)

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου, προχώρησε η ΕΜΥ, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού με κακοκαιρία «εξπρές» ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους.

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκαιρη επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως σήμερα το βράδυ της Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως σήμερα απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

γ) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy8ab35kqq7t)

Συνεχίζεται η κακοκαρία: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Λόγω θυελλωδών ανέμων δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κεφαλλονιάς και της Κυλλήνης.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας. Οι επιβάτες που είχαν σκοπό να μετακινηθούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ώστε να ενημερώνονται για το αν και μέχρι πότε θα ισχύσουν τα απαγορευτικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ