Ελλαδα

Συνεχίζεται η κακοκαιρία με καταιγίδες και ανέμους μέχρι 9 μποφόρ - Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δυνατό μπουρίνι έπληξε και την Αττική - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κακοκαιρία
Κακοκαιρία © EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Καιρός: Ισχυρό μπουρίνι έπληξε την Αττική - Καταιγίδες και άνεμοι μέχρι 9 μποφόρ - Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Συνεχίζεται σήμερα Κυριακή η κακοκαιρία που από χτες που πλήττει τη χώρα με δυνατές βροχές και θυελλώδεις ανέμους που φτάνουν τα 9 μποφόρ, ενώ η ΕΜΥ επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή. 

Να σημειωθεί ότι ισχυρό μπουρίνι έπληξε και την Αττική μετά τα μεσάνυχτα, το οποίο συνοδεύτηκε και με χαλάζι. Αρκετοί δρόμοι στην πρωτεύουσα μετατράπηκαν μέσα σε μερικά λεπτά σε ποτάμια.

Η πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις κυρίως για κοπή δέντρων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy87bo0gsxfd)

Το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Πιο συγκεκριμένα, η πρόσκαιρη επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως σήμερα το βράδυ της Κυριακής με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτίων διευθύνσεων ανέμους.

Πιο αναλυτικά σήμερα Κυριακή

α) Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν έως σήμερα απόγευμα στη δυτική Ελλάδα (στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο) και τη νότια Πελοπόννησο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β) Από νωρίς το πρωί, ισχυρές κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν κατά τόπους την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

γ) Θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη και έως τις μεσημβρινές ώρες 8 με 9 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο και κατά τόπους στο Αιγαίο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy88gjjsbcpt)

Συνεχίζεται η κακοκαρία: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Λόγω θυελλωδών ανέμων δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας σήμερα Κυριακή 7 Ιανουαρίου. Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Κεφαλλονιάς και της Κυλλήνης.

Κλειστή παραμένει η πορθμειακή γραμμή Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας και Λευκίμμης – Ηγουμενίτσας. Οι επιβάτες που είχαν σκοπό να μετακινηθούν θα πρέπει να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία, ώστε να ενημερώνονται για το αν και μέχρι πότε θα ισχύσουν τα απαγορευτικά.

Μήνυμα του 112 λόγω της κακοκαιρίας

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Ηπείρου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ηλείας, της Αχαΐας και νησιών του Ιονίου, προειδοποιώντας τους για ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ