Ελλαδα

Αγγελούδης για ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να σταματήσει να είναι η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων

Τα τρία σημεία που θα απογειώσουν τη συμπρωτεύουσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αγγελούδης για ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να σταματήσει να είναι η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων
Ο νέος δήμαρχός της Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης μίλησε για το μέλλον της πόλης και την ΔΕΘ © EUROKINISSI / ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Αγγελούδης για ΔΕΘ: Η Θεσσαλονίκη πρέπει να σταματήσει να είναι η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων - Τα τρία σημεία που θα απογειώσουν τη συμπρωτεύουσα

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να σταματήσει να είναι η πόλη των ματαιωμένων σχεδίων», τόνισε ο νέος δήμαρχός της, Στέλιος Αγγελούδης, αναφερόμενος στο θέμα της ΔΕΘ στην εκπομπή «Τριτολογίες» και το ertnews.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy4iqa3mxfzt)

«Υπάρχουν δύο απόψεις» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης, «Η πρώτη είναι η ΔΕΘ να πάει στη Σίνδο και να γίνει ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο και η δεύτερη, η πιο ορθολογική προσέγγιση που λέει ναι στο μητροπολιτικό πάρκο, το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά στρέμματα πρασίνου στον υφιστάμενο χώρο, θα ενώνεται με τις εκτάσεις της Αγίας Φωτεινής και του Γ’ Σώματος Στρατού και από την άλλη, να υπάρξει μία εκθεσιακή δραστηριότητα και, αν χρειάζεται η ανάπτυξη αυτής, τότε θα χρησιμοποιηθούν χώροι απέναντι από το αεροδρόμιο προς την κατεύθυνση μίας καλύτερης αναπτυξιακής προοπτικής».

Ανάπτυξη με επίκεντρο τον τουρισμό και το λιμάνι Θεσσαλονίκης

«Το κέντρο της πόλης έχει ανάγκη από έναν μεγάλο χώρο πρασίνου, η έκθεση είναι συνυφασμένη με την ιστορία και με το κέντρο, αλλά έχει παραπήγματα, θέλουμε ανάπλαση, αλλά όχι στο επίπεδο της υπερβολής όσον αφορά τις κτριακές υποδομές» ανέφερε ο νέος δήμαρχος.

«Θα ήθελα στο άμεσο διάστημα να επιστρέψουμε σε μία κανονική καθημερινότητα. Θέλω να δουλέψω για να αποκατασταθεί η σχέση με αυτό που λέγεται κανονικότητα και καθημερινότητα και οι συμπολίτες μου να ζουν σε μία πόλη που θα τους κάνει ευτυχισμένους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε στα τρία μεγάλα σημεία που μπορούν να απογειώσουν τη Θεσσαλονίκη, τα οποία, όπως είπε, είναι ο τουρισμός, η ανάπτυξη με επίκεντρο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και η διατήρηση και η εξέλιξη όσων έχουν ήδη δημιουργηθεί με τις καινοτόμες προσπάθειες και τις νέες εταιρείες, αλλά σε μία μαζικότερη και πιο ποιοτική εκδοχή ώστε να διατηρήσει η πόλη την πολυσυλλεκτικότητα και τον πολύχρωμο χαρακτήρα της.

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ