Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 350 οι άστεγοι στους δρόμους της πόλης

Φράγκου: Η πολιτεία θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε μία ημέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 350 οι άστεγοι στους δρόμους της πόλης
Οι άστεγοι έχουν πολλαπλασιαστεί στα χρόνια της κρίσης © EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Θεσσαλονίκη: Πάνω από 350 οι άστεγοι στους δρόμους της πόλης - Η πολιτεία θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα σε μία ημέρα, δήωσε η κα. Φράγκου

Περισσότεροι από 350 άνθρωποι ζουν άστεγοι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία δέκα χρόνια ο αριθμός τους αυξήθηκε ραγδαία. Ορισμένοι εξ αυτών ζουν στο υπνωτήριο του δήμου, ενώ οι περισσότεροι έχουν τη γωνιά τους σε κάποιο σημείο της πόλης. Ζητούν την υποστήριξη της πολιτείας για την επιβίωση τους.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy48nw1pq5m9)

Την κατάσταση προσπαθούν να βοηθήσουν εθελοντές από την Εθελοντική Διακονία Αστέγων. Οι άστεγοι έχουν πολλαπλασιαστεί στα χρόνια της κρίσης. «Εμείς μπορούμε και βοηθάμε περίπου εβδομήντα άτομα», δήλωσε η εθελόντρια Βαρβάρα Σαρόγλου. «Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει το Υπνωτήριο Αστέγων που βοηθά 65 άτομα μόνον», προσθέτει. «Πρέπει όλοι οι Δήμοι να αποκτήσουν ανάλογες δομές, καταλήγει, γιατί κάθε χρονιά είναι και πιο δύσκολη».

Κ. Φράγκου: Η Πολιτεία θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα των αστέγων σε μία ημέρα

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cy48pcf85ujt)

«Πιο πολύ θέλουν την παρέα μας και όχι το φαγητό μας», δήλωσε για τους αστέγους που βοηθά στη Θεσσαλονίκη η Κυριακή Φράγκου, πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων. «Η πολιτεία θα μπορούσε σε μια μέρα να λύσει το πρόβλημα αν ήθελε», τόνισε.

«Μερικές από τις ιστορίες της ζωής τους είναι συγκλονιστικές», τονίζει η κα Φράγκου, «όπως ενός παππού, του Αναστάση, ο οποίος μάζευε χαρτόνια όλο το μήνα και τα πουλούσε για να πάει τα ρούχα του καθαριστήριο. Με τα 125 ευρώ που μάζευε και καθαρά ρούχα, πήγαινε να δει τα δύο εγγόνια του για λίγο και να τους δώσει από πενήντα ευρώ στο καθένα», πρόσθεσε συγκινημένη η κα. Φράγκου.

Πηγή: ertnews

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ