Ελλαδα

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις για τον θάνατο του 40χρονου επισμηναγού στην Καλαμάτα

Πώς έγινε η τραγωδία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καλαμάτα - Πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο 40χρονος πιλότος
Καλαμάτα - Πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο 40χρονος πιλότος © tharrosnews.gr

Καλαμάτα - Πτώση αεροσκάφους: Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις - Νεκρός 40χρονος επισμηναγός

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, από σήμερα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 για τον θανάσιμο τραυματισμό εν ώρα καθήκοντος του επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους τύπου Τ-2E Buckeye, που κατέπεσε μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, στις 11;28 το πρωί, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

Το αεροσκάφος ανήκε στην 363η Μοίρα Εκπαίδευσης Αέρος της 120ης Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος. Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης (27.12) κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

«Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί» λέει ο πατέρας του επισμηναγού που έχασε την ζωή του
«Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί» λέει ο πατέρας του επισμηναγού που έχασε την ζωή του © ΓΕΑ/ EUROKINISSI

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την τραγωδία

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη, ενώ φέρεται να ακούστηκε εκκωφαντικός θόρυβος. Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ