Ελλαδα

Νεκρός ο 40χρονος πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε στην Καλαμάτα

Πληροφορίες ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί» λέει ο πατέρας του επισμηναγού που έχασε την ζωή του
«Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί» λέει ο πατέρας του επισμηναγού που έχασε την ζωή του © ΓΕΑ/ EUROKINISSI

Καλαμάτα - Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους: Νεκρός ο 40χρονος πιλότος - Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας

Νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα ο 40χρονος πιλότος, όπως ανακοίνωσε επίσημα η Πολεμική Αεροπορία. 

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβη το πρωί της Τετάρτης (27.12) κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Καλαμάτα - Πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο 40χρονος πιλότος
Καλαμάτα - Πτώση αεροσκάφους: Νεκρός ο 40χρονος πιλότος © tharrosnews.gr

Η ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας για την τραγωδία

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πολεμική Αεροπορία.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συναγερμός σήμανε στις Αρχές λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι της πτώσης προηγήθηκε έκρηξη, ενώ φέρεται να ακούστηκε εκκωφαντικός θόρυβος. Το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί. Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.

Δείτε βίντεο από το σημείο της συντριβής

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ